Nem a MAFC napja volt

Csupán az első 7-8 percben, valamint a második félidő elején tudott a MAFC felnőni a feladathoz. A mérkőzés nagy részében a pécsi csapat akarata érvényesült. A tartalékos és sajnos időnként széteső csapat ezúttal hazai pályán szenvedett súlyos vereséget.

Budapest MAFC - PVSK PANNONPOWER 58-92 (19-27, 9-19, 18-24, 12-22)
Gabányi csarnok néző. V.: Pálla, Frányó, Kulcsár.

 

MAFC: M. SMITH 16/3, Misek 8, Sihota 11/3, Kovács Á.4, PÁPAI 7. Cs.: Hardin 2, Kucsora 2, Bordács, Molnár Marcell 4.
Pécs: Nelson11, SUPOLA 19/15, C. Smith 10/3, BUDIMIR 11/9, SEJFIC 14. Cs.: Bíró 3/3, HALÁSZ 14/3, Harazin 8, Demeter, Kővágó-Laska 2, Popgyákunik, Krajanski

 

Matija sajnos nem épült föl, így a remek horvát center nélkül fogadta a MAFC a jó formában lévő pécsi csapatot. Közel másfél perc elteltével Smith révén a hazaiak szerezték meg a vezetést, de Budimir triplájával fordított a Pécs. A folytatásban Robbie Sihota kosaraival tartotta a MAFC a lépést Péccsel, „magasbedobójuk” gyorsan beemelt 2 duplát majd egy triplát. A szakasz közepén a Smith ügyesen, üresen futott be, Ádi pedig remekül hozta helyzetbe, és sikerült 3 ponttal ellépni. Pápai Máté kapott sportszerűtlen hibát, ám utána remekül védekezett Sejficen. Újabb szép befutás után Levi is beköszönt, majd Máté szerzett ügyes kosarat centerből. Hiába volt a MAFC-nál az előny, a szakasz hajrájában a srácok egyre-másra eladták a labdát a letámadásra váltó Pécs ellen, amely könyörtelenül kihasználva a megingásunkat, Budimir vezérletével egy 13-2-vel állva hagyta ellenfelét, és 8 ponttal ellépett.

 
Lendületben maradt a Pécs, 11 pontos hátránynál a MAFC időt kért. Kitámadtak és zónára álltak át. Hosszabb kosárcsendüket Smith törte meg hármassal. Irányítójuk újra villant, majd újra eladott labdák következtek, amelyekből könnyű kosarakat dobtak a vendégek, és újra 10 pont fölé nőtt hátrányuk. A negyed közepén mindkét Smith begyűjtötte a 3. hibáját. Egyénieskedtek, de eredménytelenül, miközben a pécsiek könnyen játszották át letámadásukat és zónájukat. Supola, Halász és Sejfic vezérletével a félidő hajrájában 20 pontosra nőtt előnyük. Szünetben 18 pontos hátrányban voltak.

 
Nelson betörésből szerzett kosarára Levi remek átadásából Máté felelt a második félidő elején. Sikerült labdákat szerezni, s rendezetlen védelem ellen Smith átadásából előbb Levi, majd Ádi volt eredményes, 12 pontra feljöttek egy 6-0-lal, időt kért Csirke Ferenc. Csapatként kezdtek támadni, Kovács Ádám újabb találatával 10-re csökkent hátárnyuk. Nem jött jól Supola triplája. Máté rontott ügyes támadás végén közelről, ráadásul Halász majd Budimir is beemelt egy hármast, majd nem sokkal később Supola még egyet. Egy 16-2-es pécsi rohammal 24 pontra nőtt a hátrány, s ismét felütött fejét támadásban az egyénieskedés. Sajnos ezek után a záró 10 perc csak formalitás volt, a végén mindkét oldalon a fiatalok játszottak.


Garai Péter: - Amíg a védekezést nem rakjuk rendbe, sok gondunk lesz. Körülbelül kétszer öt percig tudtunk megfelelően védekezni, ahogy elképzeltünk. Amikor a harmadik negyedben ötven-negyvenre feljöttünk, a Pécs bedobott három extra triplát és a kiosztásokból is jól dobtak, míg nálunk több játékos is messze elmaradt valós tudásától, csak Pápai Máté hozta magát.
Csirke Ferenc: - Úgy érzem, a fiúk maximálisan megvalósították az elképzeléseket. Sihotát és Smith-t sikerült kivenni a játékból, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy Poscic nélkül azért szűkebb lett a MAFC repertoárja.

 
forrás: mafcbasket.hu

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA