Újbudai Mikulás barlangtúra

Az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft és a Budai XI SE természetjáró szakosztája, a Pálvölgyi cseppkőbarlangban és környékén rendezte meg a hagyományos Mikulás napi túráját.

A kerület iskolái, sportegyesületek és az Újbudai természetjáró szakbizottságok regisztráltak a programra, az idén több mint kétszázan vettek részt a programon.

A rendezvényt dr.Hoffmann Tamás Újbuda Polgármestere nyitotta meg.

A több hullámban érkező iskolások, tanárok és szülők meghatározott időrendekben, csoportokban juthattak le a barlangba, az első csoporttal tartott dr.Hoffmann Tamás Újbuda Polgármestere és gyermeke, a túravezető segítségével merültek el a résztvevők a barlangi látnivalók csodálatos világába, találkoztak több millió éves megkövesedett kagyló és csiga maradványokkal. A barlangban a gyermekek karácsonyi ének szavára, előbújt a Mikulás, szaloncukrot osztogatva a kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A felszínen a várakozók fél tucat tábortűz mellett süthették nyársra fűzött hagymás szalonnájukat egy nagy pohár forró tea kíséretében, a hideg és az eső ellenére vidáman, családias hangulatban zajlott a rendezvény.

A legnagyobb létszámmal a Bethlen Gábor Általános Iskola és Újreál Gimnázium és az Őrmezei Általános Iskola vett részt

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA