Új sportpályát kapott a Köbölkút utcai iskola

Mintegy 31 millió forintból épült meg az Ádám Jenő Általános Iskola napokban átadott multifunkciós sportpályája. A kézilabdapálya méretű létesítmény felülete rekortán borítású; focizni, kézilabdázni és kosárlabdázni is lehet rajta. A beruházást az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) finanszírozta, a kifizetés a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közreműködésével történt.

Multifunkciós sportpályát adtak át az Ádám Jenő Általános Iskolában. A Köbölkút utcai iskola új sportpályájának építésére Újbuda Önkormányzata kötött támogatási szerződést a Magyar Olimpiai Bizottsággal (MOB), a költségek 31 millió forintos finanszírozását azonban az Emberi Erőforrások Minisztériuma állta. A labdafogó hálót az önkormányzat újíttatta fel, a kivitelezést pedig az Újbuda Sportjáért Kft. bonyolította.

A kézilabdapálya méretű új sporthelyszín felülete rekortán borítású, a pálya futballra, valamint kézi- és kosárlabdázásra egyaránt alkalmas. A beruházás része volt a meglévő távolugró gödör átépítése is, ami szintén megújult az átadásra. Szakértők szerint az új pálya javítja majd a testnevelésórák színvonalát.

Hoffman Tamás polgármester szerint példás összefogás eredményeként jött létre a sporthelyszín; megemlítette azt is, hogy az utóbbi években egyre több gyerek vesz részt diákolimpián. Simicskó István Sportért és Ifjúságért Felelős államtitkár elmondta: szükség van a köbölkútihoz hasonló iskolai fejlesztésekre, mivel a mindennapos testnevelés miatt több helyszín és megfelelő eszköz kell a tanórákhoz.

A pályaátadón az iskola minden diákja részt vett, az énekkar zenés műsort adott elő, a testnevelő tanárok bemutatót tartottak az intézményben zajló focioktatásról. Deésy György egykori NB1-es futballista, az iskola öregdiákja elmondta, hogy 60 éve lépett először az iskola salakos pályájára. Deésy egyébként a Vasas ifjúsági válogatottjából vált első osztályú felnőtt játékossá.

T.D. - ÚjbudaTV

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA