Megújul a Nyéki Imre Uszoda

Mivel az óriási kerület egyetlen uszodája a Kondorosi úti komplexum, mindig is nagy tiszteletnek és megbecsültségnek örvendett az emberek között. Az önkormányzat úgy döntött, nemcsak életben tartja, de meg is újítja a patinás uszodát.

Újbuda Önkormányzata a Nyéki Imre Uszodát 2012. augusztusában az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. vagyonkezelésébe adta.

Kocsis Sándor, a megbízott cég ügyvezetője elmondta, az uszoda és sporttelep működését gazdaságosabbá, szolgáltatásait pedig színvonalasabbá kívánják tenni. A kerület sportcégének elképzelései szerint a Star Sportakadémiával együttműködve egy prémium kategóriás sportoktatási rendszert honosítanának meg a Nyékiben, mely nemcsak a kerületben, de országos szinten is egyedülálló lesz.

– A sok éves tapasztalattal rendelkező, nemzetközi sikereket elért szakedzői csapatban Olimpiai-, Világ-, és Európa bajnok sportolók oktatják majd a fiatal tehetségeket, ezzel pedig a legmagasabb szintű edzési lehetőséget biztosítjuk a kerületi gyerekeknek – hangsúlyozta Kocsis Sándor.

A sportoktatás fontos alappillére lenne az ország kiemelt látvány- és csapatsportja, a vízilabda, melynek bevezetése már megtörtént, hamarosan felhúzzák azokat a mobilfalakat is, amelyekkel az edzések közben is zavartalanul úszhatnak az úszni vágyók. A sportág megismertetése és elérhető közelségbe hozása nagy előnyt jelent mindenkinek, hiszen a vízilabda várhatóan több látogatót vonz majd, növelve ezzel az uszoda presztízsét és bevételét. Ráadásul a sportág bevezetésével megszerezhető pályázati pénzek olyan mértékű felújítást eredményeznek, amely minden sportolni vágyó örömére fog szolgálni.

A Sport Kft. vezetősége az uszoda átvételétől kezdve azon is dolgozik, hogy minél több kedvezményt tudjon biztosítani vendégeinek. Az ügyvezető közölte, minden gazdasági nehézség ellenére sem emelnek a jegy- és bérletárakon, sőt, bevezették a családi jegyet (2 felnőtt + 2 gyerek), valamint az óvodák, iskolák pedagógusainak és a kerületi cégek munkatársainak szóló csoportos belépőt.

Kocsis Sándor hozzátette, a Sport Akadémia profi csapatával már javában zajló iskolai úszásoktatást 10 millió forinttal kedvezőbb áron szolgáltatják, mint az előző üzemeltető.

A cég vezetése áprilistól indította útjára az Újbuda Sportkártyát. Az arany, ezüst és bronzkártyák éves bérletek – melyekhez térítés fejében lehet hozzájutni – 120 ezer forint helyett 30, 60 és 90 ezer forintba kerülnek majd, melyeket a kerületi egyesületek, alapítványok, cégek vezetői és a kerületért sokat tett magánszemélyek kapnak majd. A gyémánt kártyát térítésmentesen a 79. évet betöltött kerületi lakosok és kerületi kötődésű olimpiai bajnokok vehetik igénybe, a vas kártyát pedig a 60+ kártyával rendelkezők vásárolhatják, melyet a Sport Kft. több mint 10%-os kedvezménnyel árul. A tervek között szerepel, hogy ez a lehetőség bekerüljön a 60+ programba, hogy a nyugdíjasoknak még nagyobb kedvezménnyel adhassák a kártyát.

Az uszoda vezetése a látogatók türelmét kéri, mert az átalakítások alatt előfordulhat, hogy nem tudnak mindig nyitva tartani.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA