Válassz Sportot Újbudán 2015

Közel negyven sportág, köztük az úszás, a foci, a kosárlabda, a triatlon, az öttusa, a judo, a karate és a vívás is kipróbálható volt hétvégén Újbudán, de olyan különlegességek is voltak a Kopasz-gáton mint a baseball, az érintős rögbi vagy a curling.

Az esemény főszervezője, az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. színpadi bemutatókkal és interaktív programmal is várta az érdeklődőket. Kocsis Sándor ügyvezető elmondta, hogy a hasonló sportágválasztó rendezvényekhez képest itt kerületi egyesületek bemutatkozhattak be.


Míg 2011-ben 4200 újbudai gyermek sportolt egyesületben, idén számuk már 7262.


Hoffmann Tamás polgármester összefoglalta az elmúlt időszak fejlesztéseit, megemlítette Feneketlen-tó körül nyáron átadott futókört, kiemelte az iskolai fejlesztéseket. Szerinte biztosítani kell, hogy minél jobb körülmények között mozogjanak a gyerekek, ezért is vannak az iskolaudvari és sportudvari fejlesztések.


Az eseményen részt vett Simicskó István honvédelmi miniszter is. Elmondta, hogy sok olyan sportág létezik napjainkban, ami az ő gyermekkorában még nem volt, úgy véli, szélesebb körű, de nehezebb közülük a választás.


A kerület sztársportolói is kilátogattak a rendezvényre. A magyar bajnoki ezüstérmes OSC vízilabda csapat játékosai kérdezz-felelek játékkal szórakoztatták a gyerekeket és dedikált pólóval jutalmazták a válaszolókat. A nagyszínpadon pedig a két legendás egyesület a BEAC női és a MAFC férfi kosarasai is bemutatkoztak.


H.L.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA