Elstartolt a Sportos Csütörtök a Gabányiban

A Sportos Csütörtök mozgásra buzdító kampányához csatlakozott az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. is és július 5-én meg is tartották az első nyílt napjukat a Gabányi László Sporttelepen. Az érdeklődők kipróbálhattak különböző küzdősportokat, asztali teniszezhettek és tollaslabdázhattak is.

A most startolt kezdeményezés keretein belül, minden hónap első csütörtöke lesz, az a nap, amikor mindenki ingyen sportlehetőséghez jut.

Július 5-én 20-tól 23 óráig kilenc pályán lehetett tollaslabdázni. A Budo Centrumban pedig 18 és 20 óra között a harcművészeti szakágakat próbálhatták ki a sportolni vágyók a Budai XI. SE és a Winner Judo Klub szakemberei segítségével.

Az érdeklődőket a rendkívüli hőség sem tántorította el a sportolástól, még este 10 órakor is érkeztek új játékosok a tollaslabda pályákra.

A kampány különlegessége, hogy fenyegetés helyett a sportolás nyújtotta pozitív élményeket hangsúlyozza, például, hogy növeli az önbecsülést, jobb közérzetet és egészségi állapotot biztosít. A kampány fő üzenete, hogy heti háromszor egy óra mozgás elegendő testünknek és nem támaszt teljesíthetetlen elvárásokat.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA