Egyetemi-főiskolai OB

A Budapesti Corvinus Egyetem nyerte meg a Budapesti Gazdasági Főiskola és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem előtt az első alkalommal kiírt magyar egyetemi és főiskolai vízilabda-bajnokságot, amelyet 2015. február 21-22-én, szombaton és vasárnap rendeztek meg a Nyéki Imre Uszodában.

A kilenc tanintézet csapatát felvonultató eseményen próbálták ki az egyik fővédnöknek, az olimpiai bajnok Faragó Tamásnak a sportág megújítását célzó javaslatait.

A pólós reform legfontosabb újításai közé tartozik, hogy 30 helyett 25 méteres medencében játsszák a mérkőzéseket, kisebb labdával, csapatonként hét helyett hat pólós van egy időben a vízben, a hét méteren kívülről lőtt gól pedig duplán számít. Az újítások egyértelmű sikert arattak a nézők körében. Az ob meccseit az élvonalbeli profi mérkőzések látogatottságát tekintve jelentős érdeklődés kísérte, az egyik legizgalmasabb összecsapást a Semmelweis Egyetem és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem csapata között például csaknem 800-an tekintették meg.

Forrás: MTI

Képek: Agócs Péter

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA