A nagy ütközet (Frissítve!)

A Magyar Vízilabda Válogatott és a Junior Vízilabda Válogatott október 20-án vasárnap 17 órától a Nyéki Imre uszodában barátságos mérkőzésen méri össze tudását. Kocsis Sándort az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. ügyvezetőjét, a rendezvény szervezőjét kérdeztük a mérkőzésről.

Az összecsapás igazából azt a célt szolgálja, hogy azokon a helyeken, ahol ismét éledezik a vízilabda, ott kicsit jobban népszerűsítsék a sportágat, mégpedig úgy, hogy azt testközelből láthassák az érdeklődők, hiszen kevesen juthatnak el – élőben – egy-egy profi mérkőzésre – mondta Kocsis Sándor ügyvezető.

Hangsúlyozta, a Nyéki Imre uszodában nemrég indult el a vízilabda oktatást, amelynek már most hatalmas sikere van. A válogatott pedig szintén mostanában indult körútra, és játszik azokon a helyeken, ahol nincs, de szeretnék, hogy legyen vízilabda oktatás.

Ezeken a helyeken bemutató meccsekkel szeretnék rávenni a fiatalokat, hogy minél többen próbálják ki magukat a sportágban. Rendkívül fontos a válogatott szerepe, olimpiai, valamint világbajnok példaképekről van szó – emelte ki a kerületi sportvezető.

A neves kerületi eseményről szólva hangsúlyozta, hogy számításai szerint a kerület iskoláiból nagyon sokan látogatnak majd el az uszodába, hogy láthassák az izgalmas, nem mindennapi mérkőzést.

Ami a Nyéki Imre uszodában a vízilabda népszerűsítését illeti, az már korábban elkezdődött, azzal, hogy az OSC itt edz, és nyolcvan család gyermeke nálunk úszik, vízilabdázik – fogalmazott Kocsis Sándor.

A csapatok:

Felnőtt válogatott: Decker Attila, Nagy Viktor (kapusok) Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Salamon Ferenc, Szivós Márton, Tóth Márton, Vámos Márton (mezőnyjátékosok).

Junior válogatott: György Dávid, Kardos Gergely (kapusok) Berta József, Csapó Miklós, Gyárfás Tamás, Jansik Szilárd, Kovács Gergő, Lőrincz Bálint, Német Toni, Sánta Dániel, Sedlmayer Tamás, Szabó Bendegúz, Telegdy András, Zalánki Gergő (mezőnyjátékosok)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA