Vízilabda: Megvan az Eb-döntő és az olimpiai kvóta is!

A magyar férfi vízilabda-válogatott ötkarikás kvótát szerzett, miután 10-8-ra legyőzte a montenegrói együttest a budapesti olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság pénteki elődöntőjében.

Mivel a másik ágon a világbajnoki ezüstérmüknek köszönhetően a már olimpiai kvótás spanyolok jutottak a döntőbe, a magyar válogatotté lett a Budapesten megszerezhető egyetlen tokiói indulási jog.

 

A magyar válogatott a 2014-es hazai rendezésű Eb óta először jutott döntőbe, győznie legutóbb 1999-ben Firenzében sikerült, annak a csapatnak még játékosként tagja volt a mostani szövetségi kapitány, Märcz Tamás is.

 

A montenegróiak ellen mindhárom OSC-játékos a vízben volt, Erdélyi Balázs pedig gólt is szerzett, kettős fórban egyenlített még 3-3-nál. 

 

A vasárnapi fináléban, 19 órától a másik elődöntőben Horvátországot legyőző Spanyolországgal mérkőzik meg a nemzeti együttes a Duna Arénában. (MTI / sport.ujbuda.hu)

 

Vízilabda Európa-bajnokság, férfiak, elődöntő:

 

Montenegró - Magyarország 8-10 (2-1, 1-3, 2-4, 3-2)

 

Magyarország: Nagy V. - Zalánki 2, Vámos 1, Pohl 1, Erdélyi 1, Varga D. 4, Mezei 1. Csere: Angyal, Manhercz, Hosnyánszky, Jansik Sz., Hárai

Címkék: 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA