Visszavonul a BEAC válogatott klasszisa: Laklóth Anna búcsúzik

Mindössze 31 évesen befejezi pályafutását a női NB I-es ELTE-BEAC Újbuda magyar válogatott kosárlabdázója, Laklóth Anna.

Ahogy arról beszámoltunk, kedden hivatalosan is véget ért a 2019/2020-as kosárlabda-idény Magyarországon, így nem lesz már több tétmérkőzés, és ez egyben azt is jelenti, hogy Laklóth Anna, az ELTE-BEAC Újbuda visszavonuló válogatott játékosa sem léphet már pályára.

 

Bár a magyar klasszis búcsúmeccse egyelőre elmaradt, a mindössze 31 éves Laklóth a wbasket.hu oldalán visszavonulása okairól beszélt.

- Már a tavalyi szezonnal úgy számoltam, hogy az utolsó. Sőt úgy jöttem el Győrből, hogy többet nem veszek kosárlabdát a kezembe, kosárcipőt nem húzok a lábamra. Hívott a BEAC, annyira jó volt a milliő, megkedveltem a lányokat. Úgy éreztem, hogy ettől nem tudnék még elszakadni és adtam neki egy újabb évet. Felkészülve arra, hogy ez az utolsó. Én 32 éves leszek májusban, nem kirívóan öreg a sportágban, de nem is fiatal.

 

Aki szuper genetikával rendelkezik, az tud magas szinten még ennél is tovább játszani. Én már kezdtem érezni magamon, hogy a mozdulat-gyorsaság nem olyan. A regeneráció, a bemelegítés hosszabb időt vesz igénybe. Már tapasztaltam, hogy egyre türelmetlenebb vagyok magammal és másokkal szemben. Nem akartam tüskét hagyni senkiben.

 

Az idősebb játékosoknál megvan az a veszély, hogy többet reklamálnak a játékvezetőknél, összevesznek edzőikkel, társaikkal. Szerettem volna ezt elkerülni és pozitív érzésekkel zárni. Nem azt mondom, hogy a csúcson, mert statisztikában, eredményekben nem ez volt a teteje, de ami tőlem tellett, azt igyekeztem odaadni, így remélem, nem hagyok hiányérzetet senkiben. Bennem is megmarad az a jó érzés, amiért megszerettem a kosárlabdát és így nem lett szenvedős vége - mondta a bedobó/hátvéd a szakportálnak.

 

TOVÁBB: A teljes interjú itt!

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA