Világbajnok légtornász Újbudán

Az Egyesült Államokbeli Tucsonban nyert aranyérmet a levegősportok világbajnokságán a 15 éves újbudai légtornász, Novothny Gréti.

Szeptember 4-6. között az Egyesült Államokban, az Arizona állambeli Tucson városában rendezték a POSA (Pole Sports & Arts World Federation) levegősportok világbajnokságát, ahol Profi Junior B-kategóriában, karika-szakágban az újbudai Novothny Gréti állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

 

A 15 éves légtornász nagy izgalommal várta ezt a vb-t, hiszen már a tavalyi évben is kvalifikálta magát, viszont a pandémia miatt akkor nem került megrendezésre a világverseny. Idén a Magyar Levegősportok Szövetsége (MALESZ) által kiírt magyar bajnokságon sikerült egy ezüstéremmel gazdagítania gyűjteményét, ezzel ismét lehetőséget kapott, hogy induljon a világbajnokságon.

 

A felkészülésben az Akropoleisz Egyesület edzője, Szabó Lilla segítette, akihez 7 éves kora óta jár, és akivel azóta is minden versenyre együtt készülnek. A kilencfős magyar válogatott tagjaként fantasztikus élmény volt számára maga az utazás, a nemzetközi versenyen való részvétel,

 

és persze a legnagyobb öröm, hogy egy gyönyörűen kivitelezett gyakorlat után, megérdemelten magas pontszámokkal I. helyezést ért el!

 

Szívből gratulálunk neki!

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA