VI. Aerobik Maraton a Sportmaxban

850-en neveztek be a VI. Aerobik Maratonra melyet a tavasz első napján, március 1-én rendeztek a Tóvárosi Sportmax csarnokban. A Budapest Sportiroda ezzel az eseménnyel nyitotta az idei szezont, melyet még közel 40 sportfesztivál követ november végéig.

Az Aerobik Maratonon 12 egymást követő 40 perces órát kellett a résztvevőknek végigcsinálniuk, a gyakorlatok szabályos végrehajtását bírói team kísérte figyelemmel. Három hiba után a versenyzőt kizárták a további küzdelemből. A hat órás félmaratonon kétszer lehet "lógni", utána a nevezéskor kapott karszalag levágása jelzi a kiesést. Az órákat többek között olyan neves előadók tartották mint Bóta Gábor, Lencsés Rita, Katus Attila, Varró Gyula, és mint azt utóbbi elmondta, már a félmaraton teljesítéséhez is legalább heti három fitness-termi edzés javasolt.

A hagyományos aerobik óra ma már igen ritka, legtöbbször speciálisan felépített óratípusokon lehet résztvenni, mint például a Precision Power Box vagy a Fight Training melyek a küzdősportokból ismert elemek bevonásával mozgatják át a test izmait. Az Aero Dance és az Afro Dance valamint az Aerobic Performance táncos koreográfiákra épülő edzések, de bemutatkozott például az Xco-Team is, akik egy nemrégiben Amerikában kifejlesztett dinamikus súlyzó segítségével tették próbára a finalisták állóképességét.

A 12 óra után mindössze hatan maradtak versenyben, őket három tréner tesztelte tovább, végül fekvőtámaszok döntöttek a tavalyi és a tavalyelőtti győztes között. Ezúttal 2006 bajnoka Kányiné Nagy Amarilla bírta tovább, Örvendi Noémi második, míg Szkárosi Niké a harmadik helyen végzett.

K.A. - Újbuda TV (2008. 03. 04.)

 

Kapcsolódó linkek:

A közeljövő fitness eseményei
VI. Testébresztő Aerobik Maraton

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA