Válassz Sportot Újbudán!: Többezren választották idén is a kerület legnagyobb sportrendezvényét - fotók

Többezer gyermek és szülő választotta programként szeptember 10-én a tizenegyedik alkalommal megrendezésre került "Válassz Sportot Újbudán!" kerületi rendezvényt a Kánai úti Sport11-ben.

A majd egész napos rendezvényre a reggeli eső és borongós idő ellenére is több ezren látogattak ki, a felvonuló egyesületek, a sportágak képviselői, illetve a résztvevő gyermekek és szüleik pedig igazi fesztiválhangulatot teremtettek a Sport11 Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpontban.

 

 

- Innen 100 méterre lakom, és amikor kiléptem az ajtón, még esett az eső, ami azt hittem, hogy ennek a szabadtéri rendezvénynek nagyon komoly megpróbáltatást jelent majd. Eljöttem ide és az egész terület tele van gyermekekkel, szüleikkel, emberekkel, érdeklődőkkel. Úgyhogy ezért is mondom, hogy nagy tisztelettel köszöntök mindenkit és köszönöm, hogy eljöttek. Nekem a "véremben, agyamban, szívemben" van a sport tisztelete és szeretete, ezt sok-sok évvel ezelőtt válogatott sportolóként, majd utána sportvezetőként világ- és Európa-bajnokságon, olimpiákon történő részvétel erősítette meg.

 

Az egészséges életmód, a szórakoztatás, a hasznos időtöltés egyik legbiztosabb pontja az, hogy ha magunkat kipróbálva a sport irányába fordulunk. Őszintén remélem, hogy sokan úgy fognak távozni erről a rendezvényről, hogy azt mondják, hogy akkor megcélozzuk és a gyermekeink részére kiválasztjuk azt a sportágat, amiről úgy gondoljuk, számunkra is szimpatikus és a későbbiekben hasznos lesz.

 

Hadd köszönjem meg a rendezőknek azt a munkát, amivel önök számára ezt a sport szempontjából minősíthető "étlapot" előállították, érezzék jól magukat és töltsék hasznosan az idejüket! - mondta hivatalos nyitóbeszédében a XI. kerület polgármestere, Dr. László Imre.

 

 

A kerület legnagyobb sportrendezvényére kitelepülő közel 70 egyesület és szakosztály mintegy 40 sportágat hozhatott közelebb az újbudaiakhoz és nem csak a sátraknál, pavilonoknál, a pályákon vagy tatamikon, de a látványos színpadi bemutatóknak is köszönhetően.

 

Ahogy a nyitóbeszédben is elhangzott, a "Válassz Sportot Újbudán" rendezvényének fő célja idén is az volt, hogy minden résztvevő kerületi gyermek (és felnőtt) rátaláljon a számára megfelelő sportágra, mozgásformára és arra az újbudai egyesületre, ahol ezt megfelelő körülmények között és magas szakmai színvonalon tudja űzni.

 

A sport- és családi napnak is tekinthető eseményen a gyermekek választását Európa- és világbajnok sportolók, olimpikonok és paralimpikonok is segítették. Így Kiss Péter Pál, a Budapesti Honvéd paralimpiai, világ- és Európa-bajnok parakajakosa, illetve az augusztusi multisport Európa-bajnokságon aranyérmet nyert parakenusa, Juhász Tamás is részt vett a rendezvényen vendégként.

 

De ugyancsak jelen volt Újbuda egyik büszkesége, a 47 éves dobóatléta, Mihálovits Tamás, aki diszkoszvetésben és súlylökésben is megvédte Európa-bajnoki címét, emellett gerelyhajításban ezüstérmet-, és kislabdadobásban bronzérmet szerzett a Szervátültetettek és Művesekezeltek XI., oxfordi Európa-bajnokságán.

 

 

A "Válassz Sportot Újbudán!" rendezvényét nyereményjátékok is színesítették, a sportkvíztől a pecsétgyűjtésig, a legszorgalmasabb gyermekek ajándékcsomagokat is kaptak az élmények mellett kiváncsiságuk és teljesítményük elismeréseként.

 

 

A rendezvényre a belépés és a részvétel ezúttal is ingyenes volt, a Kánai úti helyszínre az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. pedig a szokásoknak megfelelően ingyenes buszjáratokat is indított a Kelenföldi pályaudvartól.

 

(Fotók: Újbuda Média / Újbuda Sportjáért)

 

Az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. ezúton is köszönetét fejezi ki minden résztvevőnek, kilátogatónak, az egyesületeknek, a szervezésben résztvevő munkatársainak és Újbuda Önkormányzatának a szombaton már 11. alkalommal megrendezésre került "Válassz Sportot Újbudán!" ismét nagyszerű hangulatú és reményeink szerint minden ott lévő gyermeknek, illetve ifjú sportolónak, a családoknak, az edzőknek és előadóknak felejthetetlen élményeket szerző esemény létrejöttéért!

 

DG

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA