Válassz Sportot Újbudán! - 2018-ban is óriási siker lett

Ismét hatalmas érdeklődés mellett, 8 ezer gyermek és felnőtt, 55 kitelepülő egyesület és közel 40 sportág részvételével került - immáron nyolcadik alkalommal - megrendezésre a "Válassz Sportot Újbudán!", amelynek először adott otthont a Kánai úti Sport11 Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpont szeptember 8-án.

A nagyszabású családi esemény legfőbb célja ismét az volt, hogy minden gyermek találjon rá a számára legkedvesebb sportágra, és egyúttal arra az újbudai egyesületre is, ahová örömmel járna majd edzeni.

 

Az új helyszín egyúttal új lehetőségeket is teremtett a sportolásra, a sportágak kipróbálására. Így például a vizes sportok is bemutathatták magukat a rendezvényen, úszásoktatás-bemutató, szintfelmérés, sőt, vízilabdaedzés-bemutató is szerepelt a programban, utóbbit a kerület élvonalbeli vízipóló-csapata, az A-Híd OSC-Újbuda szolgáltatta. A BEAC Atlétika szakosztálya futóversenyt is meghirdetett a gyerekeknek, több korcsoportban, illetve ismét kipróbálhatták azt a búvárkodást az érdeklődők, amely minden évben nagy sikert arat a gyermekek körében. Először kapott helyet a rendezvényen a lovaglás - ugyancsak az új helyszínnek köszönhetően -, a Castor SE újbudai öttusa és triatlon-egyesület jóvoltából.

 

(A cikkben látható fotókat Bak Ferenc készítette)

 

Az olyan "klasszikus" sportágak, mint a labdarúgás, a kézilabda, a kosárlabda vagy az öttusa mellett olyan különlegességekkel is megismerkedhettek a résztvevők, mint a baseball, a teqball, az érintős rögbi (touch) vagy a curling. Az olimpiai és nem olimpiai, szabadidős és versenysportok, nőiesebb és férfiasabb mozgásformák ezúttal is helyet kaptak a rendezvényen.

 

A megjelent sportágak és egyesületek listája itt található!

 

Reggel 10-től este 17 óráig váltották egymást a sportbemutatók a két színpadon (Beszeda Gábor és Bűdi László műsorvezetők konferálása mellett), a különböző egyesületek sátraiban pedig vidám, játékos formában ismerkedhettek meg a kicsik (és nagyobbak) a népszerű és a kevéssé ismert, ám annál érdekesebb sportágakkal. Az sportágakkal történő ismerkedésben ezúttal is olimpiai, világ- és Európa-bajnok sportolók segítettek a résztvevőknek: többek között Eb-győztes úszónk, Mutina Ágnes, Bernek Péter, rövid pályás világ- és Európa-bajnok, ifjúsági olimpiai bajnok úszónk, valamint világ és Európa-bajnok öttusázónk, Kasza Róbert és Csere Gáspár, a BEAC hosszútávfutója, riói olimpikon is tiszteletét tette a rendezvényen.

 

A színes és látványos programok sorában nagy sikert arattak többek között a küzdősport-bemutatók (karate, judo, stb.) a BEAC női kosárlabda-csapatának, a MAFC férfi kosárlabda-csapatának és az OSC pólósainak bemutatkozása, a FittMóka zenés tornája és a Rock and Magic SE (akrobatikus rock and roll egyesület), illetve a Panic Crew Hip Hop Tánciskola pörgős műsora - és még sok-sok olyan egyesület, amely rendkívül magas szinten képviselte sportágát. Délután Opitz Barbi énekesnő, az X-Faktor hatodik szériájának győztese adott nagy sikerű koncertet.

 

 Az esemény védnökei ismét Dr. Simicskó István, a XI. kerület országgyűlési képviselője, valamint Dr. Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere voltak.

 

- Nagy dilemma volt a szervezőkkel, hogy ide, a Sport11-be vajon eljönnek-e az emberek. Öröm látni, hogy sokkal többen jöttek, mint a Kopaszi-gátra annak idején. Ez is azt mutatja, hogy ez egy nagyon szép hagyomány, amelyet folytatni érdemes és folytatni kell, hiszen ez a rendezvény a gyermekeinkről szól, akik a legfontosabbak nekünk. A sporton keresztül - legyen az kosárlabda, karate, labdarúgás vagy vízilabda, bármi - sokat tudunk nekik adni az élethez, az élet küzdelmeihez, a helytálláshoz. A pálya, a küzdőtér, minden, ami sportolásra alkalmas, felkészít minket, jó állóképességet és szellemiséget ad nekünk, hogy leküzdhessük a nehézségeket. Az élet minden területén küzdeni kell, ehhez a sportból erőt tudunk meríteni. Örülünk annak, hogy ilyen sokan eljöttek, köszönjük a kerületi iskoláknak, a pedagógusoknak, hogy itt vannak - bízom benne, hogy sok-sok újbudai gyermek talál magának olyan sportágat - ha még nem talált volna -, amellyel meg akar barátkozni és amelyekben akár sikereket is elérhet majd. Ezt a szép hagyományt folytatni kívánjuk a jövőben is - mondta a rendezvény megnyitóján a hazafias nevelésért felelős kormánybiztos, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, aki maga is kosárlabdázott, karatézott, kipróbálta a rögbit is, majd 25 éven át kungfuzott.

 

 

Újbuda polgármestere beszédében kiemelte az új helyszín, a Sport11 Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpont fontosságát.

 

- A helyválasztás picit kényszer is volt, de azt is szerettük volna megmutatni, hogy a Sport11 is önkormányzati tulajdonba került, a rendezvény pedig lehetőséget ad rá, hogy ezt a szép, zöld környezetet belakjuk. Itt egyre több sportág tud bemutatkozni, például most a vízilabda. Amivel még adósak vagyunk, az a jégkorong bemutatása, hiszen a MAC-Újbuda csapatát is támogatjuk. De ugyanígy fejlesztjük a szabadidősport-lehetőségeket, a következő futókör például Őrmezőn épül majd, amelynek a kivitelezése remélhetőleg hamarosan elkezdődik - tekintett előre Hoffmann Tamás.

 

Kocsis Sándornak, a rendezvényt megszervező Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. ügyvezetőjének rövid nyitóbeszéde a köszönetről szólt.

 

- Meg szeretném köszönni én is a testnevelőknek, az iskoláknak, a gyerekeknek, a szülőknek, hogy itt vannak, és köszönöm a saját csapatomnak, hogy ilyen rendezvényt hozott össze. Hajrá, Újbuda!

 

Horváth Gábor, kétszeres olimpiai és háromszoros világbajnok kajakozó, az Újbuda Sportjáért szakmai igazgatója kiemelte, hogy mind az időjárással, mind az új helyszínnel nagy szerencséje volt a résztvevőknek.

 

- Az új szereplőkkel, a megjelent új egyesületekkel rengeteg lehetőséget kínálunk, remélem, mindenki megtalálja a neki megfelelő sportágat és egyesületet a gyermeke számára - tette hozzá.

 

Az ezúttal is nagy sikerű rendezvényen a megszerzett és meghatározó élmények ismét sok gyermeket vezethettek el egy-egy újbudai egyesület kapujáig, azon a napon, amely évről-évre egyre több gyermeket nyer meg a különböző sportágaknak, a mozgásnak, ezáltal pedig az egészséges felnőtté válásnak.

 

DG


Az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. ezúton is köszönetét fejezi minden résztvevőnek, kilátogatónak, az egyesületeknek, a szervezésben résztvevő munkatársainak és Újbuda Önkormányzatának a szombaton nyolcadik alkalommal megrendezésre került "Válassz Sportot Újbudán!" ismét nagyszerű hangulatú és reményeink szerint minden ott lévő gyermeknek, illetve ifjú sportolónak, családoknak, az edzőknek és előadóknak felejthetetlen élményeket szerző esemény létrejöttéért! 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA