Újrakezdés a BEAC-nál: "Most olyan dolgok kerülnek előtérbe, amelyek máskor kevésbé hangsúlyosak"

A járvány miatti leállás után és új helyzetben is töretlen lelkesedéssel edzenek a BEAC fiatal kosarasai a Gabányi László Sportcsarnokban.

Ahogy arról beszámoltunk, hosszú hetek várakozása és előkészítő munkája után, június 2-ától kezdődően újraindult az élet a BEAC kosárlabda-szakolsztályánál. A BEAC csapatai a Gabányi László Sportcsarnokba költöztek be, ahol szigorú előírások mellett dolgoznak az edzők és játékosok, és a tervek szerint egész nyáron folyik majd a munka a Hauszmann Alajos utcában.

 

A koronavírus-járvány miatt leállt utánpótlás-idényt követő újrakezdésről Kováts Réka, a BEAC serdülő “A” csapatának vezetőedzője nyilatkozott 

 

- Mivel az elején nem tudtuk, hogy mennyire komoly vagy milyen hosszú lesz ez, így azt se tudtuk, hogy mire számítsunk. Inkább azon gondolkoztunk, hogy hogyan tudjuk a legtöbbet kihozni az új helyzetből. Aztán befejezettnek nyilvánították a bajnokságokat, ami miatt természetesen mindenkiben maradt egy kis hiányérzet, mert bíztunk egy szép befejezésben, de idővel ez nyilván átalakult és azt gondolom, hogy örülhetünk, hogy egy igazán jó periódusban fejeztük be az évet - mondta a szakember a beac.hu-nak, és kitért arra is, milyen mentális és fizikális állapotban tértek vissza a fiatal kosarasok.

 

- Szerintem kevesen dolgoztak többet, mint ők. El voltak látva feladatokkal, de mindez mit sem ért volna a példaértékű hozzáállásuk, lelkesedésük nélkül. Fizikálisan és mentálisan egyértelműen erősebben tértek vissza, mint ahogy befejeztük a szezont. A játékból természetesen kiestek kicsit, de próbáltuk a különböző labdás fejlesztő feladatokkal olyan képességeiket javítani, amire máskor nem lenne ennyi idő. (...)

 

Én azt látom rajtuk, hogy elképesztően megerősödtek fejben, még inkább akarnak edzeni, játszani, fejlődni. Elég nagyok már ahhoz, hogy megértsék, hogy most olyan dolgok kerülnek előtérbe, amelyek máskor kevésbé hangsúlyosak és ők ezáltal csak még jobb játékosok lehetnek.

 

Nyilván hiányoznak a mérkőzések és az azokat körülvevő hangulat, nekik is, nekünk is, de sokkal fontosabb, hogy hogyan alkalmazkodunk az új helyzetekhez. Mérkőzések akkor sem lesznek, ha ezek kesergünk. Próbálom átadni nekik, hogy a mostani időszakot tekintsék megnyert időnek, amikor még több mindenben fejlődhetnek. (...) Most, hogy újra elkezdtük a közös edzéseket az első, hogy kiválasztjuk az „A” csapat keretét, utána nyáron már eszerint fogjuk folytatni a munkát, ahol sok egyéni képzés és fejlesztés lesz napirenden. A cél, hogy pótoljuk a hiányzó alapokat, illetve szélesítsük a már meglévő képességeket, készségeket - tette hozzá Kováts Réka.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA