Újbudán a kosárlabda élt, él és élni fog! - megtelt a Gabányi-csarnok a Kosárünnepen

Fantasztikus hangulatban és minden várakozást felülmúló csapatlétszám mellett zajlott le december 30-án az Újbudai Kosárünnep a Gabányi László Sportcsarnokban.

Előzetesen csak sejteni lehetett - akár a korábbi Újbudai Streetball Fesztivál-helyszínek tapasztalatai alapján -, hogy mekkora érdeklődés kísérheti majd az első alkalommal megrendezésre került Újbudai Kosárünnepet, aztán az utolsó napok jelentkezései alapján eldőlt, hogy mintegy 40(!) csapat teszi tiszteletét a Gabányi László Sportcsarnokban a 2023-as év utolsó előtti napján. Ahol tényleg szinte valamennyi korosztály képviseltette magát - akár játékosként, akár szurkolóként. 

 

A csapatok pedig tettek arról, hogy igen emlékezetes legyen ez a valóban ünnepi kosárlabdaesemény, hiszen sokszor nagyon magas szintű és izgalmas mérkőzéseket tettek a hat részre osztott parkettre, ahol a streetball szabályai szerint, 3 fős csapatokkal zajlottak a találkozók.

 

A kosárlabda ezen a napon valóban belakta a csarnokot, méghozzá úgy, hogy az amatőr és félamatőr játékosok mellett a XI. kerület legendás csapatai, a BEAC és a MAFC is képviseltették magukat, sőt, vegyes csapatokat alkotva a női és férfi játékosok bemutató mérkőzéseket is játszottak a tornán versenyző együttesek és szurkolóik nagy örömére. Utóbbiakkal együtt valóban megtelt a Gabányi, amely az NB I-es és NB I B-s mérkőzések után egy tömegsport-rendezvénynél is remek helyszínnek bizonyult. 

 

A színes és változatos programot a Panic Crew Hip Hop Tánciskola nagyon látványos táncműsora, tombolasorsolás és persze a nap házigazdája és szpíkere,Tőrös Balázs szakértő kommentálása tette teljessé - a népszerű blogger és műsorvezető játékosként is megmutatta azért magát, méghozzá az eseményt megrendező Újbuda Sportjáért munkatársai csapattársaként. Ott sem vallott szégyent...

 

Eközben a legjobb csapatok az alapszakaszt követően a rájátszásban döntötték el a végső győztesek kilétét (mint a "nagyoknál"), méghozzá négy kategóriában, de a legjobb hárompontos dobó és a legjobb büntetőző is külön ajándékot kapott. Egy olyan nap végén, amely minden várakozást felülmúlva, valóban a kosárlabda ünnepe lett Újbudán.

 

Az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. ezúton is köszöni Újbuda Önkormányzatának támogatását az esemény létrejöttében. Hálásak vagyunk a kft. vezetőinek és munkatársainknak a kíváló szervezéséért, a résztvevő csapatoknak pedig sportszerű és magas színvonalú játékukért!

 

Köszönjük a BEAC és a MAFC vezetőségének, hogy engedélyezte játékosaik részvételét az eseményen és persze a kosarasok játékát a bemutató meccseken! És köszönjük a felajánlott nyereménycsomagokat is!

 

Újbudai Kosárünnep, az eredmények:

 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA