Újbudai vízilabdázó is van az olimpia álomcsapatában

A férfiaknál Manhercz Krisztián, a nőknél pedig Parkes Rebecca került be a tokiói olimpiai vízilabdatornáinak álomcsapatába a helyszínről tudósító újságírók és kommentátorok szavazatai alapján.

A vizes sportágakat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) honlapjának beszámolója szerint a férfitorna legértékesebb játékosa Filip Filipovic, a szerbek immáron kétszeres olimpiai bajnok klasszisa lett, míg a nőknél az aranyérmes amerikai válogatottból Maddie Musselmant látták a legjobbnak.

  

A vasárnap befejeződött tokiói viadalon Manhercz Krisztián (OSC-Újbuda) a magyar csapat egyik legjobbja, a horvátok elleni negyeddöntőben felejthetetlen teljesítményt nyújtva hét gólt szerzett. Az ötkarikás játékokon a magyar férfi és a női válogatott is bronzérmet szerzett.

  

Tokiói olimpia, vízilabda, a média által megválasztott all star-csapatok:

  

Férfiak:

  

Braniszlav Mitrovic (Szerbia) - Roger Tahull (Spanyolország) Sztilianosz Argiropulosz (Görögország) Alekszandar Ivovic (Montenegró) Juszuke Inaba (Japán) Filip Filipovic (Szerbia) MANHERCZ KRISZTIÁN (Magyarország)

  

Nők:

  

Ashleigh Johnson (amerikai) - PARKES REBECCA (MAGYARORSZÁG), Anna Espar (Spanyolország), Maddie Musselman (USA), Bea Ortiz (Spanyolország), Jekatyerina Prokofjeva (Oroszország), Simone van der Kraats (Hollandia)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA