Újbudai vb-ezüst: A kenus Kisbán Zsófia második lett 5000 méteren

A kenus Kisbán Zsófia ezüstérmet szerzett vasárnap 5000 méteren a duisburgi kajak-kenu világbajnokságon.

A leghosszabb távon a maratoni szakághoz hasonlóan futószakaszokat is teljesíteniük kellett az indulóknak. Ez a maratoni specialista Kisbán Zsófiát – aki szombaton negyedik lett 1000 méteren – egyáltalán nem zavarta, sőt, rögtön a rajt után az élre állt és sokáig vezetett is.

 

Az utolsó kilométeren aztán csatlakozott hozzá a címvédő kanadai Katie Vincent, aki a záró futószakaszon meg is előzte, így Kisbánnak – mint már oly sokszor a gyorsasági, illetve maratoni világversenyeken – ezúttal is meg kellett elégednie az ezüstéremmel.

 

- Az elején nagyon jól sikerült helyezkednem és úgy éreztem, hogy nagy előnyt szedtem össze, ezért váratlanul ért, hogy a kanadai lány ennyire fel tudott jönni rám. Valószínűleg a korábbiak belőlem is sokat kivettek, így az utolsó körre elfogytam. Sajnos megint nem sikerült megszerezni a világbajnoki címet, de remélem, egyszer összejön – nyilatkozott a parton a Lágymányosi Spari versenyzője, a többszörös Papp László Sportösztöndíjas, Újbuda kiváló sportolója címet nyert kenus, aki két éve is második volt ebben a számban a világbajnokságon. (az MTI híre alapján)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA