Újbudai sportsikerek: Kocsis Evelin hat aranyérme, 8 éves Európa-bajnoka lett a kerületnek

Hat számban is aranyérmet nyert az újbudai Kocsis Evelin a márciusi ritmikus gimnasztika Budapest-bajnokságon. Újbudai sportsikerek márciusban. 

Az MTK színeiben versenyző, de újbudai Kocsis Evelin labdában, karikában,szalagban, buzogányban, egyéni összetettben és egyéni csapatversenyben is az élen végzett március 19-én.

 

Barcza Bende 8 évesen minden idők legfiatalabb U12-es gó Európa-bajnoka lett a márciusi, prágai Ifi-Eb-n - és az első magyar aranyérmes ebben a kategóriában. Ezzel indulási jogot szerzett az ifjúsági világbajnokságra, amelyet várhatóan online rendeznek majd meg a nyáron.

 

Barcza Bende a Budai XI. szakmai és anyagi támogatása mellett a szintén a kerületben működő PaGoda sportegyesületben, Balogh Ákos gó mesterrel is készül a versenyeire.

 

- Bende eredménye európai szinten egész rendkívülinek számít. Nyolc évesen lett ifjúsági Európa-bajnok az U12-es korosztályban, ezzel a valaha volt legfiatalabb és az első magyar aranyérmes ebben a kategóriában – nyilatkozta a Nemzeti Versenysport Szövetség Sajtószolgálatának az újdonsült Eb-aranyérmes edzője. - Hozzá kell tenni, hogy a kontinensbajnokságnak elég nagy múltja van, hiszen a versenyt 1996 óta rendezik meg. Úgy gondolom, hogy Bendének jó esélye van még ifiként Európa egyik legerősebb játékosává válnia, a mesteri címet akár egy éven belül megszerezheti – jegyezte meg a sportvezető.

 

A 17 éves Bernáth Dorina és a 14 éves Stattner Noémi, a XI. kerületi Balance ATC akrobatikus tornászversenyzői egy második, egy harmadik és egy negyedik helyet is szereztek a bakui világbajnokságon.

 

A duó a kombinált döntőben szerzett ezüstérmével a sportág történetének legjobb magyar vb-eredményét szállította párosban. A dinamikus döntőben bronzérmet szereztek a tehetségek, míg a statikus fináléban a negyedik helyen zártak. 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA