Újbudai éremeső a nagy nemzetközi taekwon-do versenyen

13 érmet, köztük 6 aranyat szereztek a szeptemberi Mightyfist Eagles Cup-on az újbudai Zen Power Taekwon-do Klub versenyzői a monori Városi Sportcsarnokban.

2022. szeptember 17. embert próbálóan hosszú nap volt az újbudai Zen Power Taekwon-do Klub tagjai számára, mivel társszervező klubként és versenyzőként is részt vettek a nagyszabású Eagles Cup-on.

 

Idén 8 ország és 34 klub, 290 versenyzője mérette meg magát a különleges, körmérkőzéses selejtező-rendszerben. Az ITF Taekwon-do-ban alapvetően egyenes ági kieséses rendszerben zajlanak a versenyek vigaszág nélkül, így igazi kuriózumnak számít a körmérkőzéses selejtező-rendszer, amelyben kis csoportokban mindenki küzd vagy formagyakorlatozik mindenkivel, és tényleg a csak a legjobbak jutnak tovább a döntőkbe.

 

Az újbudai egyesület végül 6 arany-, 4 ezüst- és 3 bronzéremmel zárta a magas színvonalú versenyt.

 

"Gratulálunk a versenyzőknek és külön elismerés illeti a szervezésben kőkeményen dolgozó Zen Power tanítványokat, bírókat és szülőket a helytállásukért! A következő állomás a Világkupa a szlovéniai Koper városában, október 1-9. között, ahol 4 versenyzővel és 2 edzővel képviselteti magát a Zen Power Taekwon-do Klub" - derül ki a Békássy Csaba által vezetett klub közleményéből.

 

Eagles Cup, az újbudai Zen Power Sportegyesület eredményei:

 

Serdülő korosztály

 

László-Olasz Bianka - 1 aranyérem (küzdelem), 1 bronz (formagyakorlat)

 

Ifjúsági korcsoport

 

Mikita Márk - 1 arany (formagyakorlat), 1 bronz (küzdelem)

 

Duka-Zólyomi Flóra - 1 bronz (küzdelem)

 

Felnőttek

 

Balázs Dorka - 1 arany (közdelem), 1 ezüst (formagyakorlat)

 

Kercza Réka - 1 arany (küzdelem, csapat), 1 ezüst (küzdelem)

 

Érett felnőtt korcsoport

 

Békássy Csaba - 2 arany (tradicionális küzdelem, egyéni és formagyakorlat, csapat), 2 ezüst (formagyakorlat és küzdelem)

 


(Fotók: Szij Sarolta, André Zsuzsanna, The TKD Reporters)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA