Újbuda újra együtt mozdult a Városrészek Közötti Futáson - fotók

Ezúttal is nagy számban jelentek meg kicsik és nagyok Újbuda szívében, a Bikás Parkban november 9-én, hogy együtt fussanak a mozgás öröméért és az egészség megőrzéséért is.

A mindegyik korosztályt megmozgató és ezúttal is a Kerület Napjához kapcsolódó rendezvény ezúttal sem elsősorban a versengésről, hanem sokkal inkább a futás szeretetéről, az akaraterő diadaláról, a gyermekek és idősebbek mozgásáról, az újbudaiak egészségének megőrzéséról, és az összetartozásról is szólt.

 

A nagy érdeklődés mellett rengeteg gyermek, szüleik és kísérőik, valamint az idősebb korosztály képviselői vállalták, hogy teljesítik a korcsoportuknak megfelelő távot. Ehhez az időjárás is partner volt, hiszen "novemberi koratavasz" várta a mozogni vágyókat, az eső megkímélte kicsiket és nagyokat egyaránt.

 

Kozma Zsuzsa aerobic és személyi edző, zenepedagógus a Fittmóka egészségmegőrző zenés tornával vezényelte le a futás mindenkori egyik legfontosabb elemét, a bemelegítést, amelyet nagy lelkesedéssel csináltak végig a megjelent gyermekek és szüleik is. 

 

- Nagyon örülök, hogy itt lehetek, hiszen az én életemnek is fontos része a sport, a rendszeres mozgás. Azt gondolom, hogy már kiskorban el kell kezdeni megszerettetni a mozgás örömének érzését a fiatalokkal - és örömmel látom a sok, indulásra kész gyermeket a rajtnál. Azt gondolom, hogy ha a gyerekek már most átélhetik a mozgás felemelő érzését, akkor felnőttkorukban már hiányozni fog nekik, ha nem tudnak elmenni sportolni. A rendszeres mozgás az életünk és egészségünk részévé kell, hogy váljon! A most és a jövőben résztvevőknek is kívánok jó futást, jó mozgást és jó időket! - mondta köszöntőbeszédében Bakai-Nagy Zita alpolgármester.

 

Az "ovisok örömfutása" méltó felvezetést adott aztán a hivatalos rajtnak és a hagyományokhoz híven 11 óra 11 perckor dördült el ünnepélyes keretek között a pisztoly Bakai-Nagy Zita alpolgármester kezében. A következő órákban pedig a Bikás Park megtelt a kisebb-nagyobb, fiatalabb és idősebb futni vágyókkal, akik 1000 és 2400 méter közötti távot teljesítettek korcsoportuknak megfelelően.

  

A diákok a jó időeredmények és helyezések mellett azonban nem csak magukért, hanem az iskolájukért is küzdöttek, hiszen azok az intézmények, amelyek tanulói a legmagasabb létszámban vettek részt a "Városrészek Közötti Futáson", külön díjazásban is részesültek. Az egyes korcsoportok, versenyszámok győztesei, dobogósai pedig értékes ajándékokat és persze érmeket/kupákat is átvehettek az ünnepélyes eredményhirdetések során, illetve minden résztvevő hazavihette a rendezvény emléklapját.

 

A különböző korosztályok versenyeit a "Válassz Sportot Újbudán 60 felett!" versenysorozat nevezői zárták.

 

Az esemény ezúttal is az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. szervezésében valósult meg.

 

DG

 

(Fotók: Újbuda - www.ujbuda.hu


 

Városrészek Közötti Futás - a különböző korcsoportok végeredményei:

 

I. korcsoport (10 éves korig) – 1 kör (kb. 1000 méter)

 

Fiúk: 1. Szabó Domonkos, 2. Nagy Laczkovics Ármin, 3. Koscsó Máté

 

Lányok: 1. Emmanuel Sofia, 2. Rácz Dorka Kitti, 3. Szudolszky Mira

 

 

II. korcsoport (11-14 éves korig) – 2 kör (kb. 2000 m)

 

Fiúk: 1. Nagy-Laczkovics András, 2. Rácz Dominik, 3. Nemes Barnabás

 

Lányok: 1. Jánosi Virág, 2. Franta Szonja, 3. Hertelendi Luca

 

 

III. korcsoport (15-18 éves korig) – 2 kör (kb. 2400 m)

 

1. Vásárhelyi Máté

 

 

IV. korcsoport (19-39 éves korig) – 2 kör (kb. 2400 m)

 

Férfiak: 1. Pop Leonárdo

 

Nők: 1. Jánosi Lilla, 2. Smer Ágnes, 3. Simon Petra

 

 

V. korcsoport (40-60 éves korig) – 2 kör (kb. 2400 m)

 

1. Boros Gábor, 2. Franta Zoltán, 3. Horváth Angelus

 

 

VI. korcsoport ("Válassz Sportot Újbudán 60 felett") – 1 kör (kb. 800m), ill. 2 kör (kb. 1600 m)

 

Férfiak: 1. Kiss Károly, 2. Némethi Zoltán, 3. Bán János

 

Nők: 1. Smerné Balogh Eszter, 2. Szász Nóra, 3. Kiss Csilla Mária

 

 

A tömegesítési verseny végeredménye:

 

1. Kelenvölgyi Általános Iskola 

 

2. Őrmezei Általános Iskola

 

3. Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskola 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA