Újbuda Streetball Fesztivál: Gazdagréten kezdődött meg a remek hangulatú versengés - fotók

Nagyszerű hangulatban és ideális körülmények között zajlott le az első alkalommal megrendezésre került Újbuda Streetball Fesztivál Gazdagréten.

Május 7-én, szombaton került első alkalommal megrendezésre az Újbuda Streetball Fesztivál - elsőként Gazdagréten és 4 korosztályban játszhatnak a résztvevők. A nevezés ingyenes volt, az időjárás pedig végül a lelkes résztvevőknek kedvezett, akik tavaszias körülmények között dobhatták a kosarakat. 

  

Összesen nyolc felnőtt, illetve senior-korosztályban indult csapat résztvételével zajlott le az esemény, sportszerű és pozitív hangulatban. Akik pedig nézőként látogattak ki a Gazdagréti Közösségi Ház, a Kaptár Ifjúsági Klub és az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. közös szervezésében létrejött tornára, sokszor csettinthettek elégedetten a látványos cseleket, passzokat és pontokat látva.

  

Minden mérkőzés 12 perc vagy 21 pontig tartott és a streetball szabályai szerint került lejátszásra, A megengedett csapatlétszám 3+1 fő volt, és csak olyan versenyző vehetett részt az eseményen, aki a 2021/22-es bajnoki évadban nem szerepelt az NB I-es, az NB I/B-s, vagy az NB II-es bajnokságban.

  

A kategóriák/korosztályok legjobb csapatai érem-, ill. oklevél-díjazásban részesültek. A legjobb női csapat különdíjban is részesült, ami egyben elismerés volt "a leghangosabb szurkolótábornak" is.

  

Az esemény fővédnöke Bakai-Nagy Zita alpolgármester és Keller Zsolt önkormányzati képviselő volt.

  

Jön a folytatás Őrmezőn és a Bikás parkban

 

A viadal Gazdagrét után Őrmezőn (május 22.) és a Bikás parkban (május 29.) folytatódik majd, a 3+1 fős csapatokban pedig legalább egy játékosnak újbudai lakosnak kell lennie.

  

Egyéb feltétel nincs, a részvétel díjtalan, nevezni a gkh@ujbuda.hu e-mail címre elküldött kitöltött jelentkezési lappal lehet, ez az esemény Facebook-oldaláról, illetve innen tölthető le.

 

A streetball gyökerei a ’80-as évek amerikai metropoliszaiba nyúlnak vissza. A sportág indulása óta a tömegek játéka, bárki beszállhat, hiszen nincsenek bonyolult szabályai, a cél a mozgás élvezete, a szórakozás, az egészségmegőrzés és a közösségi élmény. Magyarországon 1993-ban rendeztek először utcai kosárlabda-bajnokságot.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA