Újbuda legidősebb úszója 101 éves lett: "Diákkorom óta rendszeresen sportolok"

Károly bácsi továbbra is korát meghazudtoló módon élvezi a vizet, a mozgást, és 101. születésnapja után is rendszeres látogatója lesz a Nyéki Imre Uszodának, ahol ünnepélyesen fel is köszöntötték a szépkorú sportolót. 

Az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. és a Nyéki Imre Uszoda vezetősége a létesítmény - és alighanem a kerület - legidősebb úszóját és rendszeres vendégét, Károly bácsit köszöntötte immáron 101. születésnapja alkalmából.

 

Az úszás örökifjú - és ezt a személyes találkozás valóban megerősíti - rajongója hosszú évek óta, nap mint nap, rendszeresen hódol szenvedélyének, szorgalmasan és kitartóan róva a hosszokat a medencében.

 

Károly bácsit 101. születésnapja alkalmából és a tisztelet jeléül is köszöntötte, illetve ajándékozta meg Horváth Gábor, az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. szakmai igazgatója, készeres olimpiai és ötszörös világbajnok kajakos, illetve az önkormányzati cég munkatársai.

 

- Diákkorom óta rendszeresen sportolok. Mióta egyetemista voltam, az úszás a mindennapjaim része lett, de a téli időszakban a sízést is elég intenzíven űztem, mondhatom, hogy ezáltal bejártam egész Közép-Európát, a Mátrától egészen a Francia Alpokig, felejthetetlen élményeket szerezve.

 

Két éve azonban lecsatoltam a sílécet, éreztem, hogy azért fogy az erőm, de azért veszem a fáradtságot, és a Nyéki Imre Uszodába minden nap eljövök, úszom egy félórát, utána pedig félórát pihenek

 

- mondta az ünnepelt arra a kérdésünkre, mi a titka a már több mint egy évszázados erőnek és kitartásnak. 

 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA