Újabb futókör Újbudán - Őrmező fitneszparkot is kapott

Nyolc év alatt már a nyolcadik futókört adta át Újbuda önkormányzata és az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. a kerületben, ezúttal Őrmezőn.

A futókört és a hozzá tartozó, köztéri és ingyenesen használható erősítő eszközöket felvonultató "Street Workout Parkot", azaz fitnesz- és szabadidőparkot látványos sportbemutatók kíséretében adták át, majd az eseményen részt vevő gyerekek, illetve fiatal sportolók fel is avatták az új létesítményeket.

 

A futókört és a kifejezetten a fiatalok mozágigényét kiszolgáló fitneszparkot dr. Hoffmann Tamás XI. kerületi polgármester, dr. Molnár László alpolgármester és Horváth Gábor, az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. szakmai igazgatója adta át.

 

- A létesítmény azt a klasszikus kondicionáló edzést teszi lehetővé, amelyet szabadon, saját testsúllyal lehet elvégezni, akár a futást követően. De egyébként a gyönyörű környezetben kiváló kilátás nyílik a Gellért-hegyre és Újbuda más városrészeire - mondta az avató kapcsán dr. Hoffmann Tamás.

 

"Újbudán kiemelt figyelmet fordítunk az egészséges életmódra, amelyet az is bizonyít, hogy nálunk van a legtöbb futókör. Ennek szellemében adtuk át az őrmezei futópályát és fitneszparkot, ahol a futók és sportolni vágyók szabadidős lehetőségeit bővítjük. Arra bíztatok mindenkit, használjuk ki a jó időt, mozogjunk minél gyakrabban, amikor csak van rá alkalmunk! Kellemes sportolást kívánok, Őrmező!" - írta már Facebook-bejegyzésében az esemény kapcsán a polgármester. 

 

- Nagyon gyorsan le tudott zajlani ez a beruházás, Őrmezőn pedig régóta igény volt arra, hogy egy szabadidőpark keretein belül lehessen futni és ezeket a gyakorlatokat elvégezni - fogalmazott Horváth Gábor.

 

Az új őrmezői futókört a Castor SE nyári táborának résztvevői ki is próbálhatták majd az Etude Tánciskola diákjai mutatták meg egy zenés produckó során, milyen mozgásformákat lehet elvégezni a fitneszparkban. Végül sportos ajándékcsomagokkal lepték meg a résztvevőket. 

 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA