Triatlon: Négy magyar bajnoki címet nyert egyszerre a Ganzair Team Újbuda

A Ganzair Team Újbuda utánpótlás-versenyzői teljes söprést vittek véghez korosztályukban és mind a négy bajnoki címet megnyerték a triatlon magyar bajnokságon, Zalaegerszegen.

Hétvégén rendezték meg Zalaegerszegen az elit, junior és ifjúsági triatlon magyar bajnokságot. A Gébárti-tónál lezajlott verseny a Duna áradása miatt elmaradt bajai futam miatt kapta meg az országos bajnokság-rangot. Az elit-licensszel rendelkező versenyzők a legrangosabb hazai bajnokságon együtt indulnak az utánpótlás 2-es kategória két korosztályával, így igazán parázs küzdelem szokott kialakulni a bajnoki címekért.

 

A Ganzair Team Újbuda az UP2-korosztályokban története során először teljes "söprést" csinált, azaz mind a négy bajnoki címet megszerezte. Ráadásul ezt úgy, hogy az összetett bajnoki cím legnagyobb esélyese, a még csak ifjúsági korú Szalai Fanni ezúttal el sem indult.

 

A junior lányoknál az idén hatalmas fejlődést mutató Szobácsi Laura nyerte a címet, és abszolútban is harmadik helyen végzett. Mellette Fabók Vivien negyedik lett, András Mira a hetedik, Bali Barbara pedig a tizenkilencedik pozícióban végzett.

 

A junior fiúknál Trungel-Nagy Zalán nyert meggyőző, több mint 1 perces előnnyel. Itt Szakonyi Dénes a tizenötödik lett.

 

Az ifjúsági lányoknál Fabók Eszter volt ellenállhatatlan. Hatalmas futással utasította maga mögé a mezőnyt, és lett életében először korosztályos magyar bajnok, nem mellékesen pedig abszolút hetedik helyezett.

 

Az ifjúsági fiúknál Szűcs András újra "oktatta" a kortársait, meggyőző teljesítménnyel - és szintén először - ünnepelhetett aranyérmet. Ő abszolút nyolcadik lett, és a juniorok között is ezüstérmes lett volna, azaz az Eb-válogatóként is szolgáló verseny után jó esélye van a junior keretbe való bekerülésre. Sajnos igen jó pozícióban, defekt miatt a verseny feladására kényszerült Holba Zsombor, aki szintén éremre pályázott.

 

A junior Eb-csapatba a biztos indulók, Szalai Fanni, Trungel-Nagy Zalán és Szobácsi Laura mellé így még akár két ifjúsági korú versenyzőnek, Fabók Eszternek és Szűcs Andrásnak is van esélye bekerülni a Ganzair Team Újbudából.

 

Az UP2-es csapatversenyben a Szobácsi, Fabók, Fabók hármas szintén elhozta az aranyat, míg Holba kiesésével a fiúknak ezúttal ezüstérem jutott, a Trungel-Nagy, Szűcs, Szakonyi csapat végzett az előkelő második helyen.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA