Történelmi újbudai sportsiker: Magyar judóbíró is lesz a tokiói olimpián

Az Újbudai Samurai Judo Club tagjai olimpiai sporttörténelmet írnak: kiderült, hogy a Tokióban megrendezésre kerülő Olimpiai Játékokon, majd a Paralimpiai Játékokon is ott lehet az egyesület egy-egy kitűnősége bíróként.

A Magyar Judo Szövetség a napokban kapott hivatalos értesítőt a tokiói Olimpián és Paralimpián résztvevő bírók névsoráról. Mint kiderült, évek óta tartó kiváló nemzetközi judóbírói munkájuk eredményeként, a kvalifikációs lista figyelembevételével - a 2016-os, sikeres olimpiai évet követően - ismét két magyar tagja lesz az olimpiai bírói csapatnak!

 

Fridrich Annamária (Újbudai Samurai Judo Club) bekerült a világ legjobb 16 bírója közé, így Rio de Janeiro után (akkor személyében 16 év után volt magyar bíró az olimpián) másodszorra is meghívták az olimpiai játékokra.

 

Havasi Viktort (Újbudai Samurai Judo Club) pedig a világ legjobb 32 bírója közül választották be az ugyancsak a japán fővárosban megrendezésre kerülő Paralimpia Játékokra, a látássérült sportolók judóversenyeire.

 

Előzőleg, Rióban 2016-ban Gosztonyi Balázs kollégájuk végzett kiváló munkát, aki azóta is folyamatosan az IJF-rangsor legjobbjai között szerepel.

 

Fridrich Annamária esetében külön érdekesség, hogy magyar bíróval most fordult elő először, hogy két egymást követő olimpiára is kijusson. Az olimpiák történetében eddig a női bírók közül egy japán és egy francia judó bírónő – a két nagy judós nemzet képviselőnője - kapta csak meg a duplázás lehetőségét.

 

Magyarország és a magyar judó számára tehát egy hatalmas elismerés és megtisztelés az ismételt olimpiai bírói kvalifikáció. Gratulálunk! 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA