Téli Oviolimpia 2018: A közös mozgás szeretetéért - fotók

December 5-án ismét, immáron nyolcadik alkalommal rendezte meg az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. a nagy népszerűségnek örvendő Téli Oviolimpiát, a helyszín az előző évekhez hasonlóan a Gabányi László Sportcsarnok volt.

A XI. kerület régi hagyományának mondató, ezúttal Mikulás napja előtt tartott sportesemény iránt idén is nagy volt az érdeklődés, a váltóversenyeken 110 nagycsoportos óvodás vett részt, összesen 11 újbudai intézmény képviseltette magát, egyenként 10 gyermekkel. A versenyeket két turnusban rendezték meg.

 

A rendezvény célja a sport népszerűsítésén túl idén is az volt, hogy megtanulhassák a gyerekek, milyen jó együtt, csapatként mozogni, a sport szeretete és az összetartozás ereje jelentette a mottót. A Gabányi László Sportcsarnokot ezúttal is betöltötte a versengés örömének és a hangos szurkolásnak a zaja.

 

Az esemény játékosságát jól tükrözik a különböző feladatok: a nagycsoportos lányok és fiúk bóják között szlalomoztak, futottak kosárlabdával a kézben és anélkül, tollasütővel és pingponglabdával, volt séta babzsák-párnával a fejen és libasorban, de pókjárásban is összemérték ügyességüket a gyerekek.

 

A verseny első turnusában parkettre lépő gyereket Molnár László alpolgármester és Kocsis Sándor, az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. ügyvezetője, a második körben versenyzőket pedig Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere köszöntötte. Az Oviolimpia végén ajándékcsomagot is kaptak a gyerekek - idén buborékfújó, kifestőkönyv és mandarin is volt többek között a meglepetések között. (Fotók: Bolla György / Újbuda Média)

 

A 2018-as Téli Oviolimpián az alábbi intézmények vettek részt:

 

Gazdagréti Aranykapu Óvoda

 

Lágymányosi Csicsergő Óvoda

 

Dél-Kelenföldi Lurkó Óvoda

 

Észak-Kelenföldi Óvoda

 

Szentimrevárosi Óvoda

 

Kelenvölgy-Őrmezei Óvoda

 

Dél-Kelenföldi Lecken utca Óvoda

 

Albertfalvi Pajkos Óvoda

 

Sasadi Óvoda

 

Albertfalvi Ezüstfenyő Óvoda

 

Észak-Kelenföldi Palánták Óvoda

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA