Téli Ovi Olimpia a Gabányi László Sportcsarnokban - élmények és mozgás a legkisebbeknek

Az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. a hagyományoknak megfelelően idén télen is vendégül látta a XI. kerületi önkormányzat óvodáit a kerület legfiatalabbjait megcélzó Ovi Olimpián. 11 tanintézmény 110 gyermekkel képviseltette magát a rendezvényen.

A december 5-i esemény újfent bizonyította, hogy a sportos szemlélet bevezetése az óvodákban célba ért, hiszen az intézmények már kiemelten várták a programot, és a legtöbb óvoda már külön fel is készítette a kicsiket a sporteseményre.

 

A gyermekek fejlesztése mellett a sportra történő ráhangolódás, a küzdőszellem erősítése, a csapatjáték kialakulása vagy akár egymás buzdítása is fontos szerepet játszik a nagycsoportok programjában. A gyerekek is nagy örömmel érkeztek meg a Gabányi László Sportcsarnokba, a játékos feladatokat minden versenyszám előtt bemutatták az önkormányzati sport kft. munkatársai, illetve segítették az óvónők munkáját és egyengették a versenyzőket.

 

A változatos és jókedvű sor-, illetve páros versenyek végén az évszakhoz és az ünnepekhez igazodva mikuláscsokoládét, mandarint, kislabdát és még pár apró ajándékot kapott minden kis „olimpikon” versenyző.

 

Újbuda Önkormányzata - az általa fenntartott köznevelési intézményekben és az általa támogatott újbudai sportszervezetekben, az egészségmegőrzés érdekében - hosszú távon a sporttevékenységek középpontjába a gyermek- és ifjúsági sportot kívánja helyezni. Ennek fontos tartópillére, hogy már óvodáskorban megismertessük és megszerettessük a gyerekekkel a sportágakat, és ösztönözzük a pedagógusokat, hogy a gyerekek életébe beépítsék a mindennapi mozgást. Ehhez kínálunk ötleteket és a rendezvény élményekben gazdag programját.

 

Az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. számára fontos a sportélet folyamatos építése, a legfiatalabbaktól a szabadidősporton át a versenysportig. Mint minden évben, tavasszal és télen is az óvodásokon van a hangsúly, és a jövőben is folytatni kívánjuk a kicsik és nagyok körében is népszerű Ovi Olimpia-eseménysorozatot.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA