Tavaszi Ovi Olimpia: A gyermekek egészségéért és a sportolás öröméért

Nyolc újbudai óvoda nyolcvan gyermeke indult a Gabányi László Sportcsarnokban megrendezett játékos sportversenyen április 24-én. A résztvevőket Hoffmann Tamás polgármester köszöntötte.

Újbuda vezetője a sportolásra, annak egészségre gyakorolt hatására hívta fel a figyelmet, mint mondta, 

 

nagyon fontos elérnünk a gyerekeknél, hogy örömmel sportoljanak minden nap.

 

Újbuda Önkormányzata azért is támogatja az ovisoknak szóló sportrendezvényeket, hogy a mozgás a kicsik életének részévé váljon. Az oviolimpiának is elsődleges célja, hogy játékos feladatok teljesítése közben megszerettesse a mozgást és a sportolás örömét a gyerekekkel.

 

Hoffmann Tamás elmondta, a diákolimpiákon az utóbbi években egyre nagyobb a részvétel, és az újbudai klubokban sportoló gyerekek létszáma is növekszik. A polgármester biztos abban, hogy sokan az óvodások olimpiáján és más hasonló rendezvényen kedvelik meg a sportot, ezáltal egyre több gyereket sikerül az egészséges életmód felé vezetni.

 
Horváth Gábor, az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. szakmai igazgatója kiemelte: nemcsak a versengés miatt fontos, hogy minél többen vegyen részt az óvodások olimpiáján, hanem úgy tudja, a kicsik készülnek, edzenek is erre a napra, erőnlétük már az óvodában javul. A Gabányi László Sportcsarnokban örömmel látják a legfiatalabbakat, azt remélve, hogy a gyerekek motivációja erősödik a rendszeres sportolás iránt, és később tehetséges sportolók is kikerülnek közülük.

 

Idén tavasszal a Szentimrevárosi Karolina Óvoda, a Lágymányosi Csicsergő Óvoda, a Lágymányosi Óvoda, az Albertfalvi Bükköny Óvoda, a Gazdagréti Óvoda, a Dél-Kelenföldi Cseperedő és a Lecke utcai óvoda gyermekei vettek részt az óvodások olimpiáján. A versenyszámok között volt egyebek mellett szlalom futás, pókjárás, egyensúlyozás babzsákkal és kosárlabda pattogtatás is.

 

Végül Hoffmann Tamás átadta a gyereknek az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. ajándékait, sportszereket és finomságokat.

 

DBS

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA