Tavaszi Ovi Olimpia: 120 újbudai gyermek versenyzett játékosan a Gabányiban - fotók

Tizenkét újbudai óvodából mintegy 120 gyermek vett részt a Gabányi László Sportcsarnokban megrendezett, immáron hagyományosnak mondható játékos sport-, illetve sorversenyen.

Újbuda Önkormányzata és az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. a hagyományoknak megfelelően idén tavasszal is vendégül látta a XI. kerületi önkormányzat óvodáit a kerület legfiatalabbjait megcélzó Ovi Olimpián. 12 tanintézmény mintegy 120 gyermekkel képviseltette magát a rendezvényen.

  

A gyermekek fejlesztése mellett a sportra történő ráhangolódás, a küzdőszellem kialakítása és erősítése, a csapatjáték formálása, de ugyanígy egymás buzdítása is kiemelt szerepet játszik a nagycsoportosok programjában. A gyerekek ezúttal is nagy örömmel érkeztek meg a Gabányi László Sportcsarnokba, a játékos feladatokat pedig minden versenyszám előtt bemutatták az önkormányzati sport kft. munkatársai, illetve segítették az óvónők munkáját és egyengették a versenyzőket.

  

A két turnusban lezajlott eseményt megelőzően Simon Károly, az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. ügyvezető tartott lelkesítő nyitóbeszédet, majd a rendezvény végén Kemenczei Anett referens és sport ügyintéző, valamint Gabonyi Erika sport ügyintéző ajándékcsomagokkal ismerte el minden kis „olimpikon” csupaszív részvételét.

 


  

Újbuda Önkormányzata - az általa fenntartott köznevelési intézményekben és az általa támogatott újbudai sportszervezetekben, az egészségmegőrzés érdekében - hosszú távon a sporttevékenységek középpontjába a gyermek- és ifjúsági sportot kívánja helyezni. Ennek fontos tartópillére, hogy már óvodáskorban megismertessük és megszerettessük a gyerekekkel a sportágakat, és ösztönözzük a pedagógusokat, hogy a gyerekek életébe beépítsék a mindennapi mozgást. Ehhez kínálunk ötleteket és a rendezvény élményekben gazdag programját.

 

Az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. számára fontos a sportélet folyamatos építése, a legfiatalabbaktól a szabadidősporton át a versenysportig. Mint minden évben, tavasszal és télen is az óvodásokon van a hangsúly, és a jövőben is folytatni kívánjuk a kicsik és nagyok körében is népszerű Ovi Olimpia-eseménysorozatot.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA