Szépkorúak Sportfesztiválja: Életöröm, mozgás és élmények a Bikás Parkban - videó, fotók

Élményekkel, sportolással, energiával telt meg a budapesti Bikás park június 8-án. 1037 mosolygós arc, versengő szépkorúak, folyamatos pezsgés jellemezte a Szépkorúak Sportfesztiválja rendezvényt.

Az eseményt Bakai-Nagy Zita, Újbuda alpolgármester-asszonya és Czene Attila, a Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) elnöke nyitotta meg. Ezt követően a régebb óta fiatal korosztály tagjai „átvették az irányítást” és önfeledt örömtánccal kezdetét vette a 13. Szépkorúak Spotfesztiválja.

 

A rendezvény célja az, hogy átmozgassa a régebb óta fiatal korosztály tagjait, és megmutassa: a mozgás kortalan! Éppen ezért az MSZSZ több mint 50 féle mozgásforma kipróbálására nyújtott lehetőséget. A régebb óta fiatal korosztály tagjai a mozgásformák kipróbálásán túl részt vehettek szűrővizsgálatokon, fittségi méréseken és megismerkedhettek különböző kiállítók termékeivel és munkáival.

 

A táncpontnál megtelt minden életörömmel: mosolyogva karolták át egymást férfiak és nők, igazi örömünnep kerekedett a népszerű dallamokra. A szellemi játékoknál egymásnak tanították a játékszabályokat, a zsinórlabdánál igazi küzdelem alakult ki a pontokért, a kosárpályán csak úgy pattogtak a labdák, a szabadtéri kondi parkban pedig szakemberekkel köredzéseken mozgathatták át magukat a résztvevők. Csupa mosollyal és derűvel az arcukon próbálták ki a résztvevők a különböző sportaktivitásokat - írja a masport.hu.

 

A résztvevők a regisztrációkor kapott füzetbe gyűjthették a pecsétet, melyet az állomásokon kijelölt feladat teljesítése után kaptak. Az igazán szorgalmasok tombolán is részt vehettek, a rendezvény partnereinek jóvoltából közöttük különböző ajándékokat sorsoltak ki. A rendezvénynap végén a kora délutáni napsütésben pedig a legaktívabbakat korcsoportonként értékes ajándékkosárral díjazták.

 

A "Mozgásélmény Szenioroknak Program" oktatói külön helyet kaptak, hogy mind az aktívan online tornázó résztvevőkkel, mind pedig a sportfesztivál résztvevőivel közösen tornázhassanak. A résztvevők végre megismerhették kikkel tornáznak otthonaikban hétköznaponként. Megható pillanatokkal, örömteli személyes találkozásokkal gazdagodtak oktatóink és tornatársaink.

 

A szervezők reményei szerint a közös élmények, a játékos sportolással töltött nap reméljük sokaknak kedvet teremt majd arra, hogy minél többen aktívan töltsék el a mindennapokat.

 

A Szépkorúak Sportfesztiválján az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. házigazdaként és sportszakmai partnerként vett részt.

 

Fotók: masport.hu - a teljes galéria itt megtekinthető!

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA