Sakk: Gerevich György-díjat kapot az újbudai Jakobetz László

Az újbudai sakkélet kiemelkedő személyisége, Jakobetz László a nevelőedzők elismerését szolgáló Gerevich György-díjban részesült. 

Dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár kezdeményezésére 2024-ben létrejött a nevelőedzők elismerését szolgáló Gerevich György-díj, valamint a nevelőedzői életművet elismerő Kemény Ferenc-díj. Előbbi keretében havonta egy nevelőedzőt választanak ki díjazásra és a díjakat negyedévente osztják ki, utóbbit évente egy főnek adják át.

   

A Gerevich-díj idei első három díjazottjának egyike Jakobetz László, aki kiemelkedő sakktörténészi munkája és korábbi sakkmesteri pályafutása mellett évtizedek óta szolgálja a sakkot nevelőedzőként. A BEAC-Barcza Gedeon SE szakembere - aki korábban az Újbuda kiváló edzője díjat is elnyerte és születése óta (néhány évet leszámítva) XI. kerületi lakos - évek óta vállal szerepet az újbudai diákok sakkversenyeinek rendezésében.

   

A díjakat a Duna Arénában rendezett ünnepélyes sajtótájékoztató keretében adták át, ahol köszöntőt mondott dr. Schmidt Ádám államtitkár, dr. Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutó, a Nemzeti Sportügynökség vezérigazgató-helyettese, Molnár Zoltán a Magyar Edzők Társaságának elnöke, valamint dr. Deutsch Tamás a Sportegyesületek Országos Szövetségének elnöke. A díjhoz Jakobetz Lászlónak szívből gratulálunk!

  

(Forrás: chess.hu)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA