Rangos nemzetközi kosárlabdatornát rendez a MAFC Újbudán

Csütörtöktől vasárnapig kilenc csapat részvételével nemzetközi kosárlabdatornát rendeznek a Gabányi László Sportcsarnokban

Az EYBL (European Youth Basketball League) U16-os korosztályának második fordulóját rendezi meg a MAFC kosárlabda-szakosztálya január 6. és 9. között Újbudán.

  

A cseh, magyar, német, román, spanyol és szlovák csapatokat felvonultató, kilenccsapatos mezőny négy napon át méri össze tudását a Gabányi László Sportcsarnokban, két pénteki mérkőzésre pedig a CamuGo SportLab-ben, a Hunyadi úton kerül sor.

  

Kangyal Gergő, a MAFC szakosztályvezetője az alábbiakat nyilatkozta az EYBL-rendezés kapcsán:

  

- Nagy öröm számunkra, hogy néhány évvel ezelőtt csatlakoztunk az EYBL nemzetközi tornarendszerhez, hiszen így folyamatos fejlődési lehetőséget tudunk biztosítani csapataink számára. Idén január elején mi leszünk az U16-os mezőny házigazdái, így egy komoly tornával indíthatjuk útjára a 2022-es esztendőt. Nyolc csapatot látunk vendégül, különböző kosárlabda kultúrákból, így igazi kosárlabdacsemegének ígérkezik ez a kadett korosztályban. Köszönjük Újbuda Önkormányzatának, illetve az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft-nek a rendezéshez nyújtott segítséget, ez a torna a közös munkánk eredménye. Szeretettel várjuk a csapatokat, saját együttesünknek pedig sok sikert kívánok! Hajrá MAFC!

  

Hencsey Tamás, az U16-os csapat vezetőedzője és a MAFC akadémiájának tehetséggondozásért felelős szakembere is megfogalmazta várakozásait a torna előtt:

  

- Örülünk neki, hogy ismét megmérettethetjük magunkat nemzetközi környezetben. Remélem, hogy a legutóbbi, szlovákiai EYBL-torna óta előrébb tudtunk lépni és ezt most meg is tudjuk mutatni. A hazai pontvadászatban, magyar csapatok ellen ez már sikerült, kíváncsian várom, hogy a fiúk ezúttal melyik arcukat mutatják majd.

  

A MAFC kadettcsapata a négy nap alatt sorrendben a BBA Komarno, a Sopron, az USK Prague és a Stiinta Bucharest csapataival csap majd össze.

  

A MAFC programja az újbudai EYBL kosárlabda-tornán:

  

Január 6. (csütörtök), 14:00: MAFC Budapest – BBA Komarno

  

Január 7. (péntek), 13:30: MAFC Budapest – Sopron Academy

  

Január 8. (szombat), 11:00: USK Prague – MAFC Budapest

  

Január 9. (vasárnap), 11:00: STIINTA Bucharest – MAFC Budapest

  

A mérkőzéseket élőben lehet követni a CAMUGO Youtube-csatornáin, az eredményekről pedig az EYBL CE közösségi média-felületein lehet tájékozódni.

  

Facebook: https://www.facebook.com/eyblce

  

Instagram: https://www.instagram.com/eybl_ce/

 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA