Öt OSC-játékossal készül a magyar férfi vízilabda-válogatott

Kihasználva az olimpiai selejtező miatt elrendelt bajnoki szünetet, a magyar férfi vízilabda-válogatott tagjai - soraikban öt játékossal az OSC-Újbudából -  a Duna Arénában, majd Szegeden készülnek együtt. 

Egészen február 20-ig rendeznek összetartást a magyar férfi vízilabda-válogatottnál. Ahogy arról Becsey Péter, az OSC-Újbuda sportigazgatója is beszélt nemrég a honlapunknak adott interjúban, az olimpiai selejtező a mieinket nem érinti, hiszen már ott vagyunk Tokióban, de Märcz Tamás szövetségi kapitány csapatának nagyon fontos a közös készülés az ötkarikás játékok előtt mindössze öt hónappal. 

 

A válogatott - soraiban öt újbudai pólóssal - a múlt hétvégén még a Duna Arénában készült, hétfőtől azonban Szegedre költözött, ahol sok-sok edzés és szombaton egy Szerbia elleni mérkőzés vár a csapatra.

 

- Örülök, hogy van lehetőség újra együtt dolgozni a válogatottal. Megerőltető lesz ez a hét, de nem is baj. Egyeztettem a klubedzőkkel, hogy nagyjából milyen munka várható, és örömmel nyugtázták, hogy jó kemény hetünk lesz. Főleg az elején igyekezünk majd taktikai szempontból megnyomni a hetet, mert a szerb csapattal majd élesben fogunk gyakorolni az edzőmeccseken és a tétmeccsen is. Azt a kerethirdetés során lehetett látni, hogy vannak komoly hiányzóink, akik jelen pillanatban nem jöhetnek. A meghirdetett keretbő sérülés miatt Konarik Ákos nem lehet velünk, így húszan vagyunk: négy kapus és tizenhat mezőnyjátékos - fogalmazott Märcz Tamás szövetségi kapitány a waterpolo.hu-nak, az alábbi videóban pedig a szerbekről, a debreceni világliga tapasztalatairól, a közeljövőről, az olimpiai felkészülésről, illetve annak nehézségeiről is beszélt.

 

A magyar férfi vízilabda válogattot kerete:

 

Kapusok: Lévai Márton (OSC), Kardos Gergely (Doua, francia), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)

 

Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Baksa Benedek (Eger), Burián Gergely (OSC), Bátori Bence (Vasas), Erdélyi Balázs (OSC), Gyárfás Tamás (BVSC), Hárai Balázs (OSC), Manhercz Krisztán (OSC), Mezei Tamás (FTC), Nagy Ádám (Szolnok), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Sánta Dániel (Szeged), Sedlmayer Tamás (FTC), Vigvári Vendel (FTC), Zalánki Gergő (FTC)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA