OSC: Kiszállhat a főszponzor, de van jövőkép Újbudán

Az A-Híd Zrt. a hírek szerint a múlt héten közölte a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában és a magyar bajnokságban is remekül szereplő OSC stábtagjaival és játékosaival, hogy a továbbiakban nem támogatja az együttes működését. Az újbudai klub története azonban így is folytatódhat.

"A mai naptól az A-Híd Zrt. nem támogatója az OSC Waterpolonak. Köszönjük a több éves együttműködést! A továbbiakról később tájékoztatunk" – szólt az OSC hivatalos, a Facebookon tett bejelentése, amelyet Becsey Péter, a klub sportigazgatója sajtóinformációk szerint a játékosokkal is közölt nem sokkal korábban.

 

A beszámolók szerint a felfüggesztett férfi vízilabda-bajnokságban élen álló és a Bajnokok Ligája-csoportját vezető OSC névadó szponzora nem tudja tovább támogatni a klubot, így „szélnek eresztették” a csapatot.

 

- Természetesen sokkolt minket a bejelentés – mondta Vad Lajos, az OSC vezetőedzője a Nemzeti Sportnak. – Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy vége a történetnek. Nehéz ilyenkor mit mondani, beletettünk másfél év munkát a csapatba, most ért volna be ennek a gyümölcse. Ha valami pozitívumot akarok keresni az egészben, akkor az annyi, hogy veretlenek voltunk ebben az évben.

 

 

Apáthy Endre, az A-Híd Zrt. tulajdonosa annyit tett hozzá a vlv.hu-nak adott nyilatkozatában, hogy valószínűleg nem újítanak szerződést az együttessel.

 

Előtérbe kerülhetnek a fiatalok

 

A sport.ujbuda.hu információi szerint a főszponzor távozása azonban nem a véget jelentheti az újbudai vízilabdázásban, hanem egy új kezdet lehetőségét. Mint megtudtuk, az OSC-nél keresik a megoldást a helyzetre. Ez részben a felnőtt csapat további működtetését is érinti, hiszen a játékoskeret várható átalakulása ellenére nem tettek le arról, hogy Újbudának továbbra is élvonalbeli csapata legyen, még ha megváltozó célokkal is.

 

Előtérbe kerülhetnek például a helyi fiatalok, az utánpótlás, amely az elmúlt években az önkormányzat támogatásának is köszönhetően jelentősen megerősödött. Így egy olyan megújult, még inkább helyi kötődésű csapat jöhetne létre Újbudán, amely komoly lehetőséget biztosíthatna a fiataloknak a bizonyításra.

 

Ami pedig a jelenlegi idény befejezését illeti: a magyar szövetség még nem döntött arról, hogyan és mikor fejezik be a klubok a bajnoki, illetve kupaszezont. Az OSC-t ugyancsak érintő Bajnokok Ligája-kiírás befejezését illetően sem született még nemzetközi döntés, az sem kizárt, hogy a LEN végül nem is folytatja már a legrangosabb európai kupasorozatot, ám ez is a következő hetekben dől majd el hivatalosan.

 

A nemzetközi vízilabda-életet egyébként is jelentősen befolyásolhatja a járványügyi helyzet és a kialakult gazdasági válság, amely a legnagyobb klubokat is érinti, így jelentős átalakulások következhetnek be például a környező országok élcsapatainál is.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA