OSC-játékos lett az év vízilabdázója

A Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége a hagyományoknak megfelelően jóváhagyta Märcz Tamás szövetségi kapitány jelölését és 2021-ben Manhercz Krisztiánt nevezte meg az év legjobb magyar férfi vízilabdázójaként.

Az MTI 1964 óta intéz körkérdést a szövetségekhez, azóta létezik hivatalosan "Az év sportolója" sportágankénti cím.

 

A még mindig csak 24 éves Manhercz Krisztián, a Genesys OSC-Újbuda játékosa először részesül ebben az elismerésben.

 

- Először is köszönöm szépen mert egy borzasztó nagy elismerése annak a munkának, amit én is, de amit akárki beletesz a vízilabdába. Nyilván ezt muszáj megköszönnöm egyrészt a szövetségi kapitánynak, Märcz Tamásnak, valamint Varga Dánielnek és az OSC stábjának, továbbá minden egyes csapattársamnak, aki vagy az OSC-ben vagy a válogatottban segített. Ezt az évet nyilván meg lehetett volna még jobban koronázni válogatott szinten is, de köszönöm mindenkinek, aki ebben egyrészt támogatott és köszönöm a díjat is.

 

Nem feltétlenül abban a görbében képzeltem el a karrieremet, ahogy az elmúlt öt évben zajlott, de büszke vagyok arra, hogy elértem erre a szintre, hogy itt, Magyarországon vannak, akik azt gondolják, hogy ebben a naptári évben én voltam a legjobb magyar vízilabdázó. Terhet ez nem ró rám, inkább azt kell, hogy mondjam, motivál. Nagyon sokan elismerték, gratuláltak, inkább motivációként kezelem

 

- mondta az év magyar pólósa a vlv.hu-nak.

 

A 2021-ben olimpiai bronzérmes, korábban pedig világbajnoki ezüstérmes és Európa-bajnok Manhercz a válogatottnak és az OSC-nek is húzóembere volt a tavalyi évben. Legkiemelkedőbb találkozója pedig alighanem a tokiói olimpiai negyeddöntő volt a horvátok ellen, amikor is 7 gólt szerzett a 15-11-re megnyert mérkőzésen.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA