Olimpiai bajnok igazolással megy neki az OSC az évnek - trófeát akarnak nyerni

Az idei szezonban már valamilyen trófeát gyűjtene be az A-Híd OSC Újbuda férfi vízilabdacsapata, amely péntektől a Bajnokok Ligája selejtezőjében rendezőként ugrik medencébe egy háromnapos minitornán.

Az idényt és a selejtezőtornát felvezető csütörtöki sajtótájékoztatón Vad Lajos vezetőedző elmondta, nagyon szeretnének főtáblára jutni a BL-ben, ehhez az első lépést hazai környezetben teheti meg a gárda, s bízik a csoportelsőség megszerzésében.

 

Megjegyezte, az előző szezon arra volt jó, hogy összeérjen a csapat, amely végül a Bajnokok Ligája-győztes Ferencváros mögött második lett a bajnokságban, a mostani idényben azonban már szeretné, ha sikerülne magasba emelni valamilyen trófeát.

 

Ezt erősítette meg Kósz Zoltán is, az együttes olimpiai bajnoka, aki már nemcsak másodedző, hanem egyben csapatvezető is.

 

Az együttes keretében szinte az egyetlen, ámde jelentős változás a világ- és olimpiai bajnok szerb Andrija Prlainovic megszerzése volt, a Szolnokról igazolt klasszis elmondta, azért választotta az újbudai klubot, mert szeretne újabb trófeákat nyerni, ehhez pedig minden feltétel adott a fővárosiaknál.

 

Hoffmann Tamás polgármester (Fidesz-KDNP) arról beszélt, hogy egyre nagyobb figyelmet szentelnek az utánpótlásnak, ugyanis 22 bajnokságban már több mint 250 játékos szerepel a különböző korosztályokban.

 

Az A-Híd OSC-Újbuda a BL-selejtezőben pénteken a német Potsdammal, szombaton az orosz Szintez Kazannyal, vasárnap pedig a Dinamo Moszkvával találkozik, a következő fordulóba az első kettő jut tovább. (MTI)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA