Olimpia: Az újbudai Bragmayer Zsanett történelmet írt tokiói helyezésével

Az újbudai Bragmayer Zsanett a 12. helyen végzett női triatlonban a tokiói olimpián, ezzel minden idők legjobb magyar női eredményét érte el az ötkarikás játékokon.

Az 56 fős mezőnyt az időjárás ezúttal alaposan próbára tette. A kezdést jégeső nehezítette - ezért 15 perces késéssel tudtak rajtolni -, a folytatást szél és hideg hőmérséklet, majd a végén már mindez páraként jelentkezett. Az 1,5 kilométer úszásból, 40 kilométernyi kerékpározásból, 10 kilométeres futásból álló távon az esélyesek ötfős csoportja kerékpáron már meglépett, az újbudai Bragmayer Zsanett az üldözők között azonban nagyszerűen tartotta magát. Az utolsó számra a 12. helyen vágott neki, amelyet bravúrral meg is tartott.

 

Ezzel pedig minden idők legjobb magyar női olimpiai eredményét érte el az olimpiákon, az eddigi csúcsot Edöcsény Nóra 2000-es szereplése jelentette, aki Sydneyben a 19. volt.

 

- Az úszás borzasztó kaotikus volt, nem is érzékeltem, hogy így elszöknek, azt hittem, nagybolyban vagyok, a depóban láttam, hogy már nincsenek ott bringák, ekkor realizáltam, hogy nagyon durva volt ez a szám. Ahogy Spiriggel a második bolyban a bringa is: bár nem sikerült az elszökő csapatot utolérnünk, a mögöttünk lévőket pont annyira szakítottuk le, hogy a futáson nem tudtak feljönni. A bringa után nézegettem, hogy kikkel vagyok együtt, ki az, akivel el tudok menni, kik jöhetnek hátulról, de számomra is meglepő módon olyan jól mentek a lábaim, hogy össze tudtam hozni ezt a tizenkettedik helyet. Úgy utaztam el Tokióba, hogy a legjobb tizenöt a cél, innentől kezdve minden hely ajándék, és ebben a tizenkettedik helyben minden benne volt, az összes erőm, energiám, jobb már nem tudtam volna lenni. Hihetetlenül boldog vagyok, ugyanakkor nagyon szomorú is, mert az edzőm, Kuttor Csaba nem tudott a csapattal kiutazni, nem lehetett itt velem, pedig ez a mi közös sikerünk – mondta a Nemzeti Sport cikke szerint Bragmayer a célbaérkezést követően.

 

 

Mindeközben a férfiaknál ugyancsak a XI. kerületet képviselte Tóth Tamás, aki szintén remekül helytállt az erős mezőnyben, és végül a 29. helyen zárt.

 

Bragmayer és Tóth a vegyes váltóban is érdekelt volt (az egyéniben hetedik helyen zárt Bicsák Bencével, illetve Kovács Zsófiával kiegészülve), a magyar négyes pedig a 11. helyen zárta a viadalt Tokióban. (az MTI híre alapján)

 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA