Négy újbudai érem született a karate Európa-bajnokságon

Az egyik legeredményesebb magyar klub lett a nagyváradi Eb-n a Budai Harcművész SE, amelynek versenyzői 1 arany, 2 ezüst és 1 bronzéremmel zárták a novemberi kontinensviadalt. 

November 13-án és 14-én Romániában, Nagyváradon rendezték meg az idei év korosztályos Európa-bajnokságát a kyokushin karatésok számára, azon belül is a World Karate Organization (shinkyokushin) világszervezet részére. A versenyen 22 ország 443 versenyzője vett részt, ahol az országok minden súlycsoportban két kvótát tölthettek fel.

 

A Budai Harcművész SE-ből idén rekordszámú versenyzőnek, 6 főnek sikerült kvalifikációt szereznie a kontinensviadalra. A fiatalok már nyáron megkezdték a célzott edzésmunkát, hogy felkészülten utazzanak a szeptemberi kvalifikációs versenyre és az Európa-bajnokságra is. A kemény munka meghozta gyümölcsét, hiszen 4 éremmel, köztük egy aranyéremmel tértek haza Romániából.

 

Az újbudaiak eddigi legjobb eredményét Gergely Henrietta hozta, aki litván és két ukrán versenyzőt legyőzve Európa-bajnok lett junior női +65 kg küzdelemben.

 

Hua Ngoc Lan Nhi ifjúsági formagyakorlatban bolgár, román és ukrán ellenfeleket legyőzve került be a döntőbe, ahol csak magyar vetélytársa tudta felülmúlni, így ezüstérmesként térhetett haza az Európa-bajnokságról.

 

Gulicska Bence ifjúsági -75 kg küzdelemben litván, dán és lengyel ellenfeleket győzött le, majd a döntőben grúz ellenféllel szemben éppen hogy alulmaradva, bírói döntéssel lett ezüstérmes.

 

Torma Máté pedig junior +80 kg küzdelemben ukrán ellenfelét győzte le, majd az elődöntőben bolgár ellenfellel szemben maradt alul, így egy értékes bronzéremmel zárta a versenyt.

 

Lukács Marcell és Zsin Zsombor most nem értek el eredményt, de válogatottként méltón képviselték ők is egyesületüket, Újbudát és Magyarországot, a felkészülés alatt sokat léptek előre.

 

Ezzel az újbudai egyesület a legeredményesebb Európa-bajnokságán van túl, hiszen 1 arany-, 2 ezüst- és 1 bronzéremmel gazdagodott, amivel egyúttal az egyik legeredményesebb magyar klub is lett.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA