"Minden a mozgás által fejlődik": Újabb Ovi-Foci pályát avattak fel Újbudán

Újabb Ovi-Foci pályát avattak fel Újbudán, ezúttal a Dél-Kelenföldi Óvoda Újbudai Lurkó Telephelyén.

Újbuda Önkormányzata, az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. és az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány összefogásával megvalósult sokoldalú sportpályát június 22-én Bakai-Nagy Zita és Orosz Anna alpolgármesterek avatták fel a Dél-Kelenföldi Óvoda Újbudai Lurkó Telephelyén.

 

Magyarországon már a 433 ilyen pálya szolgálja az óvodásokat, Újbudán pedig ez lett a hatodik.

  

Pattogó Martin, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány marketing és kommunikációs vezetője hangsúlyozta, hogy a sportlegenda Buzánszky Jenő által még 2011-ben elindított kezdeményezés az elmúlt évtizedben bizonyította sikerességét. Az óvodákból, ahol Ovi-Foci pálya létesült, nagyon sok pozitív visszajelzést kapnak. A biztonságos játéktérben több labdajátékot is elsajátíthatnak az óvodások, de a legfontosabb cél az, hogy már egész kiskorban megszerettessék velük a rendszeres testmozgást.

 

- A gyerekek mozgásának a fejlesztése a legfontosabb számunkra. Minden a mozgás által fejlődik, ha ezt fejlesztjük, az pozitív hatással van minden más területre is - fogalmazott a Dél-Kelenföldi Óvoda Újbudai Lurkó Telephely vezetője, Halászné Bogdány Zsuzsanna. Az óvoda vezetője elmondta, hogy szeretnék tovább szépíteni, rendezni az intézmény udvarát, ez a focipálya csak az első lépés volt.

 

Az intézményvezető kiemelte, az Ovi-Foci pályát elsősorban a legnagyobbak, az 5-6 éves korosztály fejlesztésére fogják majd rendszeresen használni. (Forrás és fotók: ujbuda.hu)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA