Megvan az ötödik magyar olimpiai arany, Újbuda Kiváló Sportolója ezüstérmes

Tótka Sándor olimpiai bajnok lett csütörtökön férfi kajak 200 méteren, női kajak egyes 500-on Csipes Tamara másodikként ért célba, így ezüstérmet szerzett. Csizmadia Kolos, Kozák Danuta és Nádas Bence, Kopasz Bálint páros is negyedik lett.

Az elmúlt napokkal ellentétben ma inkább szembeszél van, de az sem túl erős. A versenyekre egyébként kilátogatott Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság német elnöke is.

 

Parádésan rajtolt Tótka Sándor és végig vezetve lett olimpiai bajnok, bár az olasz rivális a végén nagyon szorongatta. Csizmadia Kolos sajnos kicsit beragadt a rajtnál, és bár a végén nagyot hajrázott, ez a negyedik helyhez lett elég. A két magyar között az olasz Manfredi Rizza és a címvédő brit Liam Heth ért célba. Milák Kristóf után Tótka a második magyar, aki ifjúsági olimpiai bajnokként lett felnőtt aranyérmes is.

 

Az ötkarikás programban 2012 óta szereplő 200 méteres távokon viszont ez az első magyar olimpiai arany.

 

Nem tudom felfogni, mi történt – mondta Tótka Sándor az M4 Sportnak. – Próbáltam a saját versenyemre fókuszálni. Keresem még a szavakat. Rióban nem jött össze az érem, de az élet az egyenlőre törekszik, így most sikerült. Rengeteg tudatos munka van az aranyérem mögött. A feleségemmel is sokat beszéltem arról, hogy mit lehet tenni, hogy jobb legyek.

 

Eközben Újbuda Kiváló Sportolója, Csipes Tamara is csodálatos versenyzéssel gyarapította a magyar érmek számát, hiszen második lett a női kajak egyes 500 méteres versenyében. Ráadásul a kiváló kajakos két nap múlva rajthoz áll még a kajak négyes csapat tagjaként is.

 

 

Ugyanebben a számban a címvédő Kozák Danuta a negyedik lett és férfi kajak kettes 1000 méteren Nádas Bence és Kopasz Bálint párosa ugyancsak a negyedik helyen végzett csütörtökön. (az MTI híre alapján)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA