Megnyitott a Sport11 Galéria - fotók

Április 2-án, Hegyi-Hankó Tilda festménykiállításával nyílt meg a Kánai úti Sport11 Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpont I. emeletén a Sport11 Galéria.

A kezdeményezés nagyon újszerű, célja a sport és a kultúra összekapcsolódásának, közösségformáló erejének kiaknázása, a sportoló művészek vagy éppen a művészlelkű sportolók alkotásainak bemutatása festményeken, grafikákon, rajzokon át a fotókig.

 

Az intézmény számára nagyon fontos, hogy sportlétesítményként közösség formáló szerepet is vállaljon és az ide látogatók a sporttevékenység mellett, vagy akár a gyermekeiket kísérő szülők, nagyszülők a várakozás ideje alatt találjanak maguknak kiegészítő programokat. Még az is lehet, hogy a kultúra és a tudás iránti vágy vonzotta látogatókból, a sportolási lehetőségeket látva lesznek aktív sportolók.

 

A Sport11 Galériát Simon Károly, az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója nyitotta meg. A megnyitón részt vett Dr. László Imre, Újbuda polgármestere is.

 

A Sport11 Galéria Hegyi-Hankó Tilda teniszező festményeinek és grafikáinak kiállításával debütált. Tilda első osztályú teniszező volt, tavaly pedig a senior tenisz csapatot erősítette a világbajnokságon. Több szálon is kötődik a Sport11-hez, ahol többféle sportolási lehetőséget is kipróbált már. Elmondása szerint sosem tanulta a festészetet, a belső hangokra a szeme előtt megjelenő színekre, formákra fókuszál, majd megfesti az inspirációkat. Egy-egy festmény több hónapos alkotómunka eredménye, rengeteg szín gondos kombinációja.

 

A nagysikerű megnyitó után a tárlat június 20-ig lesz megtekinthető. A soron következő kiállítások negyedévente kerülnek bemutatásra. A helyszín rendkívül kedvező, hiszen az épület mellett elterülő Kána-tó, a Kamaraerdőbe vezető túraút lehetővé teszik, hogy egy kis sétával, túrázással egybekötött családi, baráti program részeként a látogatók betérjenek az épületbe és a csodálatos festmények megtekintése után megpihenjenek egy csésze kávé mellett.

 

A kiállított képek pedig magukért beszélnek...

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA