Megnyitnak a belső medencék is az újbudai uszodákban

A koronavírus-járványt és az országos veszélyhelyzet megszüntetését követően enyhülnek a szabályok az újbudai sportlétesítményekben is, megnyílnak például a benti uszodák és medencék a Nyékiben és a Sport11-ben is. 

Mint ismeretes, a járványügyi helyzet miatt szigorú szabályozással, létszámkorlátozással és új házirenddel várta a fürdőzőket június 1-től a Nyéki Imre Uszoda és a Sport11 Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpont is. Az akkori nyitás azonban csak a szabadtéri medencéket érintette, a belső terek még zárva tartottak.

 

A Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint azonban a kormány a 2020. március 11-én kihirdetett veszélyhelyzetet megszünteti, így a korábbi korlátozások visszavonásra kerülnek.

 

Így június 20-tól, azaz szombattól a belső uszodatér és medencék is használhatóak lesznek a szabadidős sportolók, valamint amatőr úszók által is az újbudai létesítményekben. Kivételt képeznek egyelőre a pezsgőfürdők, jakuzzik és a szaunák - ezeket egyelőre nem lehet használni. A különböző élményelemek (nyakzuhany, csúszdák) használatára sincs egyelőre lehetőség.

 

Emellett továbbra is kérjük vendégeinket, hogy uszodáink egész területén tartsák meg egymástól a másfél méter távolságot!

 

Köszönettel,

 

Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA