Megkapták érmeiket az Európában is remeklő újbudai karatésok - fotók

Megkapták érmeiket és megérdemelt elismeréseiket a 2020-as Online Európa Kupán is remekül teljesítő Budai Harcművész SE dobogósai és helyezettjei. 

Még tavaly október 24-én rendezte meg a litván szövetség és az EKO (European Karate Organization) a második online formagyakorlat Európa Kupát "The 2nd European Kata Cup for Clubs" néven. A 2020-as évben fontos verseny volt ez a Budai Harcművész SE számára, hiszen a februári, versenyekben gazdag időszak után (lengyelországi Carpathia Cup, felnőtt magyar bajnokság, Diákolimpia-elődöntő) és az online Európa Kupán kívül csak két őszi hazai verseny lett megtartva (az utánpótlás magyar bajnokság és egy országos verseny Vácon), miközben a korosztályos Európa-bajnokságok is törlésre kerültek.

 

Ebben a rendhagyó évben az újbudai egyesület a Magyar Kyokushin Karate Szervezet versenyminősítő rendszere alapján több mint 50 egyesületből a 2. helyen végzett, amely jól mutatja, hogy a megtartott versenyeken kiemelkedő eredményeket ért el.

 

A második Online Európa Kupán a Budai Harcművész SE újbudai csapatát 9 versenyző képviselte. A versenyre 20 országból 444 versenyző nevezése érkezett a különböző korosztályokban, így minden kategóriában nagy létszámból kerültek ki a győztesek. A XI. kerületi karatésok a legeredményesebb magyar csapatként 3 ezüst- és 1 bronzérmet szereztek, emellett többen értékes győzelmekkel zárták a versenyt.

 

A versenyt 5 tatamin (5 különböző Zoom-szobában) bonyolították le, a csapat telefonokkal és számítógépekkel követte a versenyt, hogy mindig időben értesüljenek róla, kinek kell bemutatnia formagyakorlatát. Összesítésben az éremtáblázaton a BHMSE 71 egyesületből a 11. helyen végzett, így a legeredményesebb magyar csapat lett!

 

Az érmek és oklevelek Litvániából a 2020-as év utolsó napjaiban érkeztek meg, így az évzáró alkalmával vehették át ezeket a versenyzők. Ráadásul a Shinkyokushin Harcművész Szövetség is díjazta a résztvevőket, ajándék pólókat kaptak a versenyzők. 

  

Ezüstérmes lett: 

 

Gaál Fruzsina - U12-es korosztályban 21 indulóból, 3 ukrán ellenfelet legyőzve

 

Nagy Nóra Bíborka - felnőtt korosztályban 25 indulóból, román, litván és belga ellenfeleket legyőzve

 

Kolláth-Pataki Gergely - U12-es korosztályban 24 indulóból, üzbég és 2 litván ellenfelet legyőzve

   

Bronzérmes lett:

 

Lukács Kamilla - U12-es korosztályban 21 indulóból, 2 litván és ukrán ellenfeleket legyőzve

  

5-8. helyezett lett:

  

Gergely Henrietta - U16-os korosztályban 27 indulóból, orosz és ukrán ellenfeleket legyőzve

 

Bűdy Sándor - U12 korosztályban 24 indulóból, holland ellenfelet legyőzve

  

A nagy létszámú mezőnyben most nem sikerült nyerniük, de sokat fejlődtek a felkészülés alatt: Spanjevic Dániel (U13), Horváth Milán Noel (U12) és Horváth Laura Hanna (U10)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA