Mattot adnak a koronavírusnak: Online válogatott meccsek Magyarországon is

Igen kreatív megoldást talált a hazai sakkszövetség a járvány miatt leállt itthoni és nemzetközi mérkőzések online lejátszására, illetve a sportág népszerűsítésére. 

A sakk eszmélt talán itthon és külföldön is a leggyorsabban és legkreatívabban a sportágak közül a koronavírus-járvány és a terjedését akadályozó intézkedések miatt leállt sportéletben. Az elmúlt hetekben komoly intenzitással zajlanak a különböző, felnőtt és korosztályos bajnokságok és mérkőzések. A hazai sakkszövetség a rendhagyó helyzet megoldására online bizottságot állított fel és elindította a "Maradj otthon!" elnevezésű online villámbajnokságot, illetve az első hazai online sakkcsatornát, a "Hello Sakk!"-ot.

 

Több esetben komoly szponzorok bevonásával nemzetközi összecsapásokat rendeznek itthon is folyamatosan, így például a magyar, a német és a szerb A-válogatottak - szakkommentálással egybekötött - találkozóját is megrendezték már, amelyet rengetegen követtek az elsősorban videójáték-közvetítéssel foglalkozó weboldal, a Twitch felületén.

 

A sakk-csaták sora kedden pedig tovább folytatódik: 18:30-kor (a közvetítés pedig már fél órával korábban) kezdődik a magyar és a német női B-válogatottak találkozója, megint csak nemzetközileg ismert és elismert szakkommentátorok, illetve sakk nagymesterek, az újbudai kötődésű és BEAC-nevelésű Gara Tícia, illetve Mihók Olivér bevonásával.

 

A közvetítés ezen a linken ingyen követhető lesz majd, de ugyancsak itt találhatóak az eddigi mérkőzések és beszélgetések felvételei is.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA