Már hivatalos: Az újbudai Bragmayer Zsanett indulhat a tokiói olimpián

A Magyar Triatlonszövetség elnökségének döntése értelmében Bicsák Bence, Bragmayer Zsanett, Kovács Zsófia és Tóth Tamás indulhat a tokiói olimpián.

A sportág nemzetközi szövetség (ITU/WT) az egyéni olimpiai kvalifikációs ranglista lezárását követően kedden erősítette meg hivatalosan, hogy a férfiaknál és a nőknél egyformán két magyar versenyző indulhat Tokióban, akik így a szabályok értelmében az olimpiai programban először szereplő vegyes váltók versengésében is rajthoz állhatnak.

 

A magyar szervezet - korábbi tájékoztatásának megfelelően - azokat a versenyzőket jelölte az utazó csapatba, akik olimpiai részvételt érő helyen végeztek a rangsorban. A négy triatlonos közül a 25 éves Bicsák és a 27 éves Bragmayer még nem szerepelt olimpián. A 33 éves Kovács Londonban (51. helyen zárt) és Rióban (24.) is indult, utóbbin a 32 éves Tóthtal (33.) együtt. Rióban ugyancsak négy magyar triatlonos szerepelhetett, akkor Faldum Gábor (20.) és Vanek Margit (45.) állt még rajthoz.

  

Bragmayer Zsanett számára is sűrű volt az elmúlt időszak – sorozatban hét héten át versenyzett –, ami viszont egyáltalán nem zavarta őt.

 

- Szeretek versenyezni, és az elmúlt hetek során kiegyensúlyozott jó formában voltam. Jokohamában és Lisszabonban lényegében az olimpiai mezőny indult, és egyiken sem szerepeltem rosszul. A csúcsot mégis az olaszországi világkupa-futamon elért ötödik helyem jelenti, ami presztízsértékű helyezés, így jót tesz az önbizalmamnak – közölte.

 

Az újbudaiak versenyzője hozzátette: izgatottan és kíváncsian várja első olimpiáját, mert nagyon sokat hallott már az ötkarikás játékok semmi máshoz nem hasonlítható miliőjéről, de májusban, a jokohamai versenyükön már saját bőrén tapasztalhatta meg, hogy a tokiói merőben eltérő lesz a korábbi olimpiáktól. 

 

Kiemelte: miután még a következő két olimpiával is tervez, talán lesz lehetősége normális körülmények között is szerepelni az ötkarikás játékokon.

 

- Jokohamában öt napig nagyon szigorú buborékban voltunk, és minden bizonnyal az olimpián, illetve közvetlenül előtte a már kinti felkészülésünk alatt is hasonló vár ránk. Csak jóval hosszabb ideig. Mindannyiunktól nagy lelkierőre lesz szükség, hogy ezt kezeljük. Július 14-én utazunk ki Japánba, és az olimpiai váltóversenyt 31-én rendezik, öt nappal a férfi, néggyel a női futam után. A két versenyszámunk közötti idő tűnik különösen hosszúnak, és nagyon nem mindegy, hogy az egyéni versenyekről milyen élményt viszünk magunkkal erre a pár napra – hangsúlyozta.

 

Hozzátette: a következő hetekben ausztriai táborban hangol majd, de másokkal ellentétben nem 2000 méteren, hanem 1000-1200 méteren tervezik az edzéseket, mert utóbbin több minőségi munka fér bele, mintha még magasabban készülnének. (az MTI híre alapján)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA