Május 3-án nyitnak az újbudai sportlétesítmények!

A pénteken este megjelent belügyminiszteri rendelet értelmében 4 milliós átoltottságnál a Nyéki Imre Uszoda, a Sport11 és az Újbudai Sportcentrum is megnyithatja a kapuit a nagyközönség előtt – a megfelelő járványügyi intézkedések mellett.

A Nyéki Imre Uszodában a hivatalos nyitásra május 3-án, hétfőn 06:00-kor kerül sor, ekkortól az uszoda, a fitneszterem és a szaunák is a vendégek rendelkezésére állnak. A uszoda egy ideiglenes nyitvatartási rendet követve várja majd vendégeit.

 

A Sport11 Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpont ugyancsak hétfőtől nyitja meg kapuit. A reggel 8 órás nyitás egyelőre a fitneszteremre és a squashpályákra vonatkozik, az úszómedencék várhatóan május közepére lesznek látogathatóak, illetve használhatóak.

 

Az Újbudai Sportcentrum viszont teljesen megnyílik május 3-án és reggel 7 órától várja a nagyközönséget a Bikás Park melletti létesítmény.

 

Belépés csak védettségi igazolvánnyal vagy sportolói igazolással!

 

Fontos viszont, hogy hétfőtől – az igazoltan versenyszerűen sportolók mellett - csak olyan 18 éven felüli személyek látogathatják a létesítményeket, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. A rendelet szerint fényképes és érvényes, személyazonosságot igazoló igazolvány (személyi igazolvány vagy útlevél!) felmutatása is szükséges a bejáratnál a védettségi kártya mellé. Ezt az intézmények munkatársai el is fogják kérni a beléptetés során – legyen szó akár gyermekét kísérő felnőttről is.

 

Védettségi igazolvány és az ehhez szükséges fényképes személyi azonosító kártya hiányában a létesítményeknek nem áll módjukban majd senkit beengedni 18 év felett, aki nem az igazoltan és versenyszerűen sportoló vendégek közé tartozik. Minden egyéb igazolás (pl. védőoltás nem védettségivel igazolt megléte, negatív PCR-teszt) nem jogosít belépésre! A kiskorúak és gyermekek védettségi nélkül is beléphetnek a létesítményekbe.

 

Amelyek továbbra is kérik vendégeiket a biztonságos távolságtartásra, a rendszeres kézfertőtlenítésre és arra, hogy esetleges tünetek (köhögés, láz, orrfolyás, torokfájás) megléte esetén ne látogassanak el egyelőre a sportlétesítményekbe. 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA