Magyar és újbudai táncosok a világ és Európa csúcsán

Megvédte világ- és Európa-bajnoki címét is, így már harmadik vb- és Eb-címét szerezte meg a „The Szupergirls” akrobatikus rock and roll női nagyformáció.

Prágában rendezték meg az Akrobatikus rock'n'roll Női Formációs világbajnokságot és a Lány Formációs világbajnokságot, amelyeken magyar siker született és egy-egy ezüst és bronzérmet is begyűjtöttek az indulók.

 

Az Akrobatikus Rock'n'roll Női Formációs világbajnokság 32 fős mezőnyében négy magyar csapat indult. Két magyar formáció bejutott a döntőbe, az egy héttel korábban Európa-bajnoki címet szerző, az újbudai Rock and Magic SE kötelékébe tartozó "The Szupergirls" pedig most sem talált legyőzőre, így világbajnoki címet szereztek a szintén magyar csapat, a Sol Invictus előtt.

 

A junior lányformációs kategóriában szereplő "Party Team" címvédőként vágott neki az Európa- és a világbajnokságnak is, és fantasztikus teljesítménnyel megismételték tavalyi szereplésüket.

 

Az ugyancsak a junior lányformációk között szereplő, "Chirio" nevű csapat az ukrajnai kontinensviadalon még lemaradt az éremről, a világbajnokságon azonban már a 3. helyen végzett. Az elődöntőben az "In Style" a döntőről éppen lemaradva a 8., a "Jackpot" pedig a 12. helyen végzett.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA