MAFC: Hasznos tapasztalatok és egy győzelem - ez a hazai EYBL-torna mérlege

Remek hangulatban és magas színvonalon zajlott le a MAFC szervezésében az EYBL (European Youth Basketball League) U16-os korosztályának második fordulója január 6. és 9. között Újbudán, a Gabányi László Sportcsarnokban és a Hunyadi úti CamuGo SportLab-ben.

A MAFC U16-os csapata négy mérkőzést játszott a rangos nemzetközi tornán, Hencsey Tamás tanítványai egy győzelemmel és három vereséggel zárták a tornát.

  

Az eredményeknél fontosabb volt azonban a tapasztalatszerzés, erős ellenfelekkel szemben, akik közül a Stiinta Bukarest bizonyult a legerősebbnek - a román csapat veretlenül végzett az élen. A fiatalok Európa Ligájának is nevezett tornán összesen hat ország kosárlabdaklubja képviseltette magát.

  

- Gratulálok az ellenfélnek a győzelemhez, a torna legerősebb csapatával játszottunk ma. A mérkőzés elején szépen dolgoztunk, aztán ők kijöttek egy határozott és agresszív letámadással, amivel megzavartak minket. Sok labdaeladásba hajszoltak bele bennünket, könnyű ziccer sorát kaptuk. A második félidőre megnyugodtunk, újra tudtunk szép dolgokat mutatni., és akadt nagyon jó egyéni teljesítmény is a csapatban. Sokat és nagyon keményen kell dolgoznunk, hogy a fejlődésünk folyamatos legyen - mondta Hencsey Tamás a románok elleni, utolsó mérkőzést követően.

  

A MAFC legjobbjának Orbán Imrét választották meg a tornán a mafcbasket.hu beszámolója szerint. 

 

Az Újbuda TV beszámolója itt megtekinthető!

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA