Kétszeres Világkupa-győztes lett az újbudai kenus klasszis, Kisbán Zsófia

Kisbán Zsófia, a Lágymányosi Spari Egyesület 26 éves sportolója aranyérmet szerzett kenu egyes 5000 és 1000 méteren is a szegedi kajak-kenu Világkupán.

Kisbán Zsófia előbb C-1 1000 méteren győzött hatalmas fölénnyel, majd 5000 méteren is maga mögé utasította a teljes mezőnyt. A korábban a maratoni kategóriában is remeklő fiatal kenus így nyilatkozott a szövetség honlapjának a hosszabbik távon aratott diadalát követően:

  

- Az 5000 méter mindig egy nagyon hosszú versenyszám. Nem csak saját magammal kell megküzdenem, hanem az időjárási körülményekkel is. Most elég meleg és szeles időjárás volt, a fordulóknál nagyon kellett figyelni, hogy egy-egy hullám nehogy megdöntse a hajómat a fordulóknál – értékelt Kisbán, akinek arra is volt energiája, hogy az utolsó métereken még a szurkolóknak is kiintsen. - Meg akartam köszönni a családomnak, barátaimnak, edzőmnek, hogy mind itt voltak és szurkoltak nekem, nélkülük biztos nem lennék itt, nagyon sokat köszönhetek nekik.

  

A magyar versenyzők összesen hat első, három második és hat harmadik hellyel zárták a szegedi kajak-kenu Világkupát, az olimpiai számokat tekintve pedig egy-egy arany, ezüst és bronz lett a hazai mérleg.
  
(Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt)

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA